Acasă Actualitate Guvernul britanic vrea să prelungească vacanța de Crăciun/ Elevii și dascălii, testați...

Guvernul britanic vrea să prelungească vacanța de Crăciun/ Elevii și dascălii, testați de COVID-19

Foto:pixabay.com

Departamentul pentru Educație din Marea Britanie are în vedere întârzierea începerii semestrului următor. Cel mai probabil joi ministrul Educației va anunța noile planuri privind școala, anunță tes.com în exclusivitate.

Măsura vine după ce guvernul a aprobat testarea în masă a elevilor de liceu în zonele din sud-est unde sunt foacare de coronavirus. Testarea Covid în masă liceenilor urmează să crească din ianuarie, în încercarea autorităților de a reduce numărul de elevi trimiși acasă.

Departamentul pentru Educației a anunțat că orice elev care a fost în contact cu un caz pozitiv de coronavirus va fi testat consecutiv șapte zile la rând, potrivit BBC.

Cum ratele de ratele de infecție au crescut în Marea Britanie, multe școli s-au străduit să continue să țină cursuri, testarea în masă ar fi o măsură menită să le ajute să țină în continuare cursuri.

De asemenea, profesorii de gimnaziu vor fi testați săptămânal, iar în cazul în care au avut un caz în clasa lor, vor fi testați și ei zilnic, asta pentru a nu perturba activitatea din cauză că tot mai mulți profesori ar fi nevoiți să se izoleze.

Departamentul pentru Educație a arătat că testele vor fi opționale pentru elevi și necesită acordul părinților. La școlile primare, testarea va începe mai târziu.

Citiți și: Curtea Constituțională a Austriei a ridicat interzicerea hijab-ului în școlile elementare

Articolul precedentConsiliul Elevilor: „Ministrul Educației e de negăsit!”/ Reformele propuse pentru noul guvern
Articolul următorCum au predat profesorii din Nepal cu ajutorul radio-ului elevilor care nu aveau internet