Acasă Actualitate DOCUMENTARIA Cele mai frumoase fotografii care surprind atmosfera de la BAC 2020...

DOCUMENTARIA Cele mai frumoase fotografii care surprind atmosfera de la BAC 2020 (Galerie Foto)

Foto: Bogdan Dincă/ Documentaria

DOCUMENTARIA. Cum a fost la examenul care a declanșat mai multe dezbateri dacă să aibă sau nu loc? Fotoreporterii de la Documentaria au lansat un website- „Viața în pandemie – unde publică o arhivă de fotografii care documentează impactul crizei COVID-19 în viața oamenilor obișnuiți din România. Fotografiile de la BAC 2020 sunt realizate de Bogdan Dincă în timpul celor trei zile de examen scris.

StiriEdu.ro publică mai jos 18 fotografii în care fotojurnalistul Bogdan Dincă surprinde atmosfera de la BAC 2020 din câteva licee bucureștene, printre care Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Național „Iulia Hașdeu”, Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”.

Proiectul „Viața în pandemie” cuprinde 40 de fotoreportaje realizate timp 9 luni, în 42 localități, de 6 fotojurnaliști: Andrei Pungovschi, Bogdan Dincă, Ioana Moldovan, Adrian Câtu, Mircea Reștea și Lavinia Cioacă. Pe „Viața în pandemie” pot fi văzute povești despre medici, antreprenori locali, voluntari, artiști, oameni din societatea civilă, turiști, preoți. Toate grupate în jurul a două idei: „CUM AM TRĂIT” și „CUM AM AJUTAT”.

„Ca mulți alții, am resimțit șocul și nesiguranța primelor săptămâni”, spune Bogdan Dincă, membru fondator al grupului Documentaria.

„Am făcut primele fotografii ale acestui proiect în zilele în care OMS tocmai declara pandemie, iar la noi se introduceau primele restricții. Am încercat, prin fotografie, să dăm fiecare dintre noi un sens lucrurilor pe care le trăiam. Ne-a venit apoi ideea de a strânge toate aceste materiale într-o arhivă vizuală. Și așa s-a născut „Viața în pandemie”. Am decis atunci să extindem echipa de fotografi cu un colaborator, invitând-o pe Lavinia Cioacă să ni se alăture”, mai arată Bogdan.

Foto: Bogdan Dincă/ Documentaria

“Viața în pandemie” a fost finanțat din fonduri proprii și cu ajutorul unei burse de la European Journalism Centre. Fotojurnaliștii își doresc să continue proiectul, în măsura în care vor găsi sprijin din partea cititorilor sau a organizațiilor.

„Noi credem că fotojurnalismul este o oglindă onestă și directă a societății în care trăim. Avem nevoie de această oglindă, pentru a vedea cum suntem și a înțelege încotro ne îndreptăm.”, spune Lavinia Cioacă, colaborator Documentaria și coautor al proiectului „Viața în pandemie”.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul DoR și Inquam Photos.

Cine este Documentaria

Documentaria este un grup de cinci fotografi români cu peste 15 ani de experiență care își asumă ca misiune documentarea vizuală a României de azi. Imaginile realizate de ei în peste 40 de țări au apărut în cele mai importante publicații internaționale (The New York Times, The Guardian, BBC, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitung, Libération, The Financial Times, Agence France-Presse, Esquire, Associated Press, ESPN, Vice, Al Jazeera English) și au fost recunoscute și premiate de unele din cele mai prestigioase instituții de profil din lume.

Website documentaria: http://www.documentaria.ro/content/

Website proiect Viața în pandemie: https://pandemie.documentaria.ro/

Articolul precedentCine sunt câștigătoarele Premiilor L’oréal UNESCO pentru femeile din știință/ Două sunt de la Universitatea Babeș-Bolyai
Articolul următorUniversitatea Babeș-Bolyai, prima din România în topul QS pentru Europa și Asia Centrală