Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: Adeverințele medicale se pot transmite electronic/ Cine poate învăța online

Sorin Cîmpeanu: Adeverințele medicale se pot transmite electronic/ Cine poate învăța online

Foto: pixabay.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a spus inspectorilor școlari că adeverințele medicale pentru elevii care se află ăn situații vulnerabile și nu pot participa la cursurile online.

Cine poate desfășura cursuri online:

  • Personalul didactic din cadrul unităților de învățământ/conexe/instituțiilor de învățământ aflat în grupa de risc, respectiv vârstnici, persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară, poate  desfășura activități didactice în sistem on-line numai în baza unei certificări emise de medicul de medicina  muncii. În acest caz conducerea unității instituției va adapta orarul școlar în mod corespunzător.
  • Preşcolarii/elevii care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticați cu boli respiratorii cronice severe, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor, pot fi scutiti de prezenta fizica in scoala. 
  • Preșcolarii/elevii care locuiesc împreună cu o persoană care face parte dintr-o grupă de risc,  după o evaluare medicala a persoanei respective, daca aceasta nu a fost vaccinată şi exista  riscul de contaminare cu SARS-CoV-2, pot să  nu se prezinte fizic la şcoală, la recomandarea medicului curant și cu acordul părinților/reprezentantului legal.
  • Pentru preșcolarii/elevii menționați la alin.(6), conducerile unităţilor de învăţământ vor asigura desfășurarea procesului educaţional în sistem online. (8) Preșcolarii/elevii cu dizabilităţi, in functie de specificul afecţiunii, vor beneficia de adaptarea măsurilor de prevenţie în mod adecvat dizabilităţii specifice. (9) Măsurile de protecţie pentru învăţământul special, atât pentru profesori, cât şi pentru elevi, vor fi adaptate nevoilor acestora, cu avizul DSP.

Consultă aici draftul de ordin comun al minștrilor Educației și Sănătății

Articolul precedentDOCUMENT Regulile deschiderii școlilor: Distanță de 1 metru între elevi
Articolul următorCând se vor suspenda cursurile: Clasa se închide la un elev infectat la primar și la doi la gimnaziu