Acasă Actualitate Când se vor suspenda cursurile: Clasa se închide la un elev infectat...

Când se vor suspenda cursurile: Clasa se închide la un elev infectat la primar și la doi la gimnaziu

Foto: StiriEdu.ro

În cazul în care într-o clasă primară un elev se infectează, acea clasă va fi închisă. La gimnaziu și liceu, clasele își supendă activitatea în format fizic dacă sunt două cazuri infectate cu coronavirus.

Când se vor suspenda cursurile în format fizic la școală:

  • La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar. În această situație se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în  aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasă. 
  • La apariţia a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional si postliceal. În această situație se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile.
  • În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasă. 

În cazul în care cursurile în format fizic se suspendă, procesul de învățământ continuă în sistem online.

Măsura suspendării cursurilor va fi luată dispusă de conducerea școlilor după consultarea cu DSP.

  • DSP/DSPMB va efectua anchete epidemiologice, va stabili care sunt contacții directi ai acestora si va decide împreună cu conducerea unitatii de invatamant daca se impune carantinarea. În situațiile prevăzute la alin (1) lit. a) și b) se aplică dispozițiile prevăzute la punctul VI.4 din anexa la prezentul ordin.
  • La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, in urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții directi ai acestora si va decide împreună cu conducerea unitatii de invatamant daca se impune carantinarea.

În perioada de suspendare a cursurilor cu prezență fizică, conducerea unităţii/instituţiei de învăţământ va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii:    

a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor;    

b) dezinfecţia generala si nebulizarea spaţiilor unităţii/instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete.         

Când se reiau cursurile:

(1)Reluarea cursurilor care presupun prezenţa fizică pentru clasa/unitatea/structura de învăţământ preuniversitar suspendată temporar se dispune prin decizia conducerii acestora, după consultarea DSP/DSPMB. 

(2) Reluarea activităţii didactice ce presupune prezenţa fizică a studenţilor, suspendată temporar, se dispune prin hotărârea senatului universitar, după consultarea si avizul DSP/DSPMB.

Citiți și: DOCUMENT Regulile deschiderii școlilor: Distanță de 1 metru între elevi

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: Adeverințele medicale se pot transmite electronic/ Cine poate învăța online
Articolul următorCe le-a spus ministrul Cîmpeanu inspectorilor școlari despre deschiderea școlilor VIDEO