Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu, despre oferirea de mărțișoare cu mânuși: E o exagerare

Sorin Cîmpeanu, despre oferirea de mărțișoare cu mânuși: E o exagerare

Ministrul Educației a spus duminică seara la A3 că nu există nicio recomandare ca mărțișoarele să fie oferite în școli cu mânuși, așa cum a recomandat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în urmă cu două zile. În intervenția tv, Cîmpeanu a corectat citatul biblic dat de Vlad Voiculescu la Parlament în privința mărțișoarelor din școli. Vlad Voilescu a spus că „Toate îmi sunt permise, dar nu toate îmi sunt de folos”, iar Cîmpeanu a spus că citatul corect este „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos” și că este o diferență între cele două.

„Din ceea ce am reușit să aflu la nivel de experți nu au văzut utilitatea mânușilor, iar la nivelul Ministerului Educației nu a primit nicio solicitare în vederea transmiterii acestui lucru către școli. Deci nu a trimis nicio recomandare în acest sens, iar școlile sunt în subordinarea Ministerului Educației”, a spus Cîmpeanu care a îndemnat la prudență atunci când se oferă mărțișoarele.

„Sunt convins că lucrurile vor putea fi respectate. După cum sunt convins că unui elev de clasa I sau de clasa a II, la vârsta de 6-7 ani, care a lucrat cu mânuțele proprii pentru a fabrica acele mărțișoare pentru a i le oferi doamnei învățătoare, nu îi va interzice nimeni să-i ofere acel mărțișor”, a spus Cîmpeanu care precizat că va oferi și el mărțișoare fără mânuși.

Tot duminică seara, Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi 24 că nu are competențe să se pronunțe asupra folosirii mânușilor, dar că este o exagerare să ceri mânuși pentru oferirea mărțișoarelor. „Despre purtarea mănușilor în timp ce oferi mărțișorul, nu am nicio competență să mă pronunț, pentru că excede competențele Ministerului Educației. Sigur, sunt de natură epidemiologică aceste solicitări, n-am auzit să fie fundamentate, dar dacă cineva le poate fundamenta, așteptăm cu interes. N-am auzit, n-am fost informați, nu am transmis în sistem o astfel de recomandare, cu titlul de obligație sau nu”, a adăugat el.

„Este o exagerare, iar Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare”, a mai spus ministrul.

Citiți și: Ducem sau nu mărțișoare la școală? Recomandarea ministrului Educației