Acasă Actualitate Ultima Oră. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a merg...

Ultima Oră. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a merg la școală și în scenariul roșu

Foto: Andreea Ofițeru

Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din merg fizic la școală și în scenariul roșu, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat în ședința de vineri 5 martie 2021, Hotărârea numărul 15. Asta înseamnă că elevii din București vor merge la școală așa cum au mers și până acum.

Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, se arată în hotărârea adoptată vineri seară.

„Pe lângă actualizarea listei statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, CNSU a decis ca este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori”, se arată într-o informare de presă.


Citiți și: Document. Care sunt scenariile deschiderii școlilor

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: Sâmbătă, modificăm ordinul comun cu măsurile din școli
Articolul următorCine e profesoara care a creat vaccinul AstraZeneca-Oxford. A fost de curând premiată