Acasă Actualitate Medicul Mihai Craiu: Clasele trebuie aerisite frecvent

Medicul Mihai Craiu: Clasele trebuie aerisite frecvent

Conf.dr. Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuți medici primari pediatri

Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și a Copilului din Capitală, a vorbit într-un interviu pentru Ce se întâmplă doctore? despre cum sunt afectați copiii de COVID 19 și despre importanța revenirii la școală. Pediatrul arată că la școală trebuie respectatet regulile de igienă

Mihai Craiu spune că infecțiile cu coronavirusuri la copii dau simptomele unei răceli banale, atunci când copiii nu au comorbidități. De multe ori, simptomele sunt doar afectarea căilor respiratorii, în special cele superioare.

Pediatrul spune că, în școală, este important să respectăm regulile de igienă precum: dezinfectarea mâinilor după folosirea spațiilor comune ( baie, lifturi).

De asemenea, atunci când se află în spații închise, copiii (cu excepția celor mici, de la grădiniță), ar trebui să poarte mască.

Dr. Mihai Craiu susține că o altă regulă foarte importantă este aceea a aerisirii frecvente spațiilor în care au loc activitățile educaționale comune. Dacă se respectă aceste trei reguli, riscul ca un copil adus sănătos la școală să se îmbolnăvească cu acest virus este minimă, a mai spus medicul.

Citiți și: DOCUMENT Profesorii vor face triajul elevilor/ Cine decide suspendarea cursurilor la gimnaziu și liceu

ORDIN Cui i se recomandă testarea antigen în școală

Cum se modifică scenariile pentru școli: Elevii din anii terminali vin la școală în scenariul roșu

Articolul precedentORDIN Cui i se recomandă testarea antigen în școală
Articolul următorVIDEO Sorin Cîmpeanu: Şcolile nu sunt focare