Acasă Actualitate DOCUMENT Profesorii vor face triajul elevilor/ Cine decide suspendarea cursurilor la gimnaziu...

DOCUMENT Profesorii vor face triajul elevilor/ Cine decide suspendarea cursurilor la gimnaziu și liceu

Foto: Bogdan Dincă/DOCUMENTARIA

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății aduce lămuriri cu privire la măsurile pe care școlile trebuie să le ia atunci când apare un caz de infectare cu Covid-19. Triajul elevilor va fi făcut de către profesori.

În cazul apariției unui caz în învățământul preșcolar și la clasele primare se efectuează testarea colegilor, se suspendă cursurile grupei sau clasei respective , iar ancheta epidemiologică stabilește care vor fi persoanele carantinate. În cazul în care în sala de clasă elevii învață în schimburi, atunci se vor suspenda cursurile numai la clasa unde a fost găsit cazul de infecție cu COVID-19, cealaltă clasă își va continua activitatea după ce sala de clasă va fi dezinfectată.

La apariția unui caz de infecie cu COVID-19 la gimnaziu, liceu, învățământ profesional și postliceal se va face anchetă epidemiologică și testarea colegilor celui găsit cu infecție și a profesorilor. Conducerea școlii după consultatea cu DSP-ul va decide dacă e cazul ca toată lumea să fie carantinată sau dacă se suspendă cursurile.

În cazul în care apar două cazuri de infecție cu COVID-10 la gimnaziu, liceu, învățămând profesional și postliceal, se suspendă cursurile pentru 14 zile, iar ancheta epidemiologică va stabili care sunt persoanele carantinate și testate. În cazul în care în clasa în care a fost descoperit un caz de COVID-19 se învață în schimburi, atunci elevii din schimbul următor își vor continua cursurile după ce clasa va fi dezinfectată.

Ordinul prevede că cei care au fost contacți direcți ai unor persoane care au fost depistate cu COVID-19, dar nu au simptome, însă refuză testarea nu vor fi primiți la școală pentru 14 zile și vpr continua învățarea online.

Citiți și: DOCUMENT Profesorii vor face triajul elevilor/ Cine decide suspendarea cursurilor la gimnaziu și liceu

Medicul Mihai Craiu: Clasele trebuie aerisite frecvent

ORDIN Cui i se recomandă testarea antigen în școală

Cum se modifică scenariile pentru școli: Elevii din anii terminali vin la școală în scenariul roșu

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: Examenele naționale vor avea loc în orice scenariu, cu prezență fizică VIDEO
Articolul următorAustria suspendă vaccinarea dintr-un lot de AstraZeneca