Acasă Actualitate Universitatea de Medicină Veterinară din Iași mărește bursele cu 30%

Universitatea de Medicină Veterinară din Iași mărește bursele cu 30%

Foto: pixabay.com

Studenții de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași vor beneficia de burse mai mari cu 30 la sută, anunță reprezentanții universității.

Conducerea instituției de învățământ superior a decis creșterea cuantumului burselor ce vor fi acordate în semestrul al doilea, din anul universitar 2020-2021, în conformitate cu propunerile Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior. Astfel, cea mai mică bursă va avea o valoare de 700 lei (bursa socială), bursele de merit III, II și I vor avea valori de 750 lei, 850 lei respectiv 900 lei, valoarea bursei de performanță academică fiind de 1200 lei.

Studenții își vor primi bursele la începutul săptămânii viitoare, când vor fi virați banii în conturi pentru luna martie și două săptămâni din luna februarie.

Conducerea Universității a decis ca pe lângă cele aproape 900 burse alocate din banii de la buget, să mai ofere alte 100 de burse din veniturile proprii, 20 burse de campus, 15 burse ocazionale, iar 12 sunt oferite de către companii partenere ale USAMV Iași.

Bursele de performanță academică, științifice, de merit, sociale și de campus pe care le acordăm studenților noștri sunt asigurate din venituri de la buget și venituri proprii. Doar valoarea burselor oferite din veniturile proprii va rămâne la 500 lei. De asemenea, Universitatea are parteneriate cu societăți care ne permit alocarea a 12 burse de la companii”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Studenții USAMV Iași vor beneficia de bursele de pe acest semestru până în luna septembrie 2021.

Citiți și: Cinci universități românești în Topul Times Higher Education. ASE București, pe primul loc

Articolul precedentCinci universități românești în Topul Times Higher Education. ASE București, pe primul loc
Articolul următorCamera Deputaților: Părinții singuri își vor putea lua zile libere în cazul suspendării cursurilor