Acasă Actualitate SONDAJ. Puțin peste jumătate dintre părinți sunt de acord cu testarea în...

SONDAJ. Puțin peste jumătate dintre părinți sunt de acord cu testarea în masă la școală

Puțin peste jumătate dintre părinți sunt de acord cu testarea în masă la școală, arată sondajul cu privire la percepția părinților asupra activităților educative desfășurate în pandemie, realizat online de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din România. La sondaj au răspuns 68.763 de părinţi.

Puțin peste jumătate dintre părinții care au răspuns la chestionar, mai exact 53,2%, spun că ar fi de acord cu testarea copilului doar cu acordul părinților. Procentul celor care răspund ferm că nu sunt de acord cu testarea bazată pe teste non invazive este de 37%. Doar 6,5% dintre respondenţi ar fi de acord cu testarea fără acord parental.

La intrebarea despre cine ar trebui să facă testarea elevilor cu teste non invazive care pot fi folosite în școli, peste 96% dintre părinți au spus că medicii sau asistentele

Întrebați despre ce au observat la copilul lor în procesul de învățare pe care acesta îl desfășoară, un procent de 40,1% dintre părinți consideră că, ȋn actualul context pandemic, copilul are un nivel de cunoştinţe optim.

Alți 37,3% dintre respondenţi care consideră că propriul copil nu şi-a ȋnsuşit un nivel de cunoştinţe optim, în timp ce 19% dintre părinți consideră că propriul copil are nevoie de activităţi remediale, de unde rezultă că mai mult de jumătate dintre aceştia nu sunt mulțumiți de nivelul de cunoștințe/competenţe al propriilor copii, în actual context pandemic.

La întrebarea „Cum apreciați eficiența activităților de predare-învățare-evaluare desfășurate în mediul online comparativ cu cele desfășurate în sala de clasă?” 75,7% dintre părinţi consideră că eficiența activităților din mediul online este mai redusă şi mult mai redusă comparativ cu cea desfășurată în sala de clasă.

La întrebarea cu răspuns multiplu – „Care sunt îngrijorările legate de activitatea de instruire a copilului dumneavoastră în actualul context pandemic?” – 55,3% dintre părinţii care au răspuns se tem că, datorită actualului context pandemic, copilul nu va avea un nivel de cunoștințe optim care să îi permită trecerea la nivelul următor; 40,5% consideră că vor exista efecte în plan psihologic (anxietate, depresie etc); 33,4% dintre părinţi se tem că vor exista efecte în plan fiziologic (obezitate, afectare oculară etc); 15,6% dintre părinţi nu au nicio îngrijorare.

La ȋntrebarea „Credeţi că decizia de continuare a activităților educaționale, în format fizic, acolo unde incidența depășește 3/1000, este benefică din punct de vedere al învățării pentru aceștia?” observăm că un procent major dintre părinţi (67,9%) consideră că activitățile educaționale trebuie să continue şi ȋn condiţiile depăşirii unei incidenţe de 3/1000, tocmai pentru a veni ȋn sprijinul elevilor, în vederea dobândirii de cunoștinte, deprinderi și atitudini.

Consultați aici Sondajul cu privire la percepția părinților asupra activităților educative desfășurate în pandemie

Articolul precedentRezultate Simulare Evaluare Națională 2021: 6 din 10 elevi au luat peste 5 la Matematică
Articolul următorSorin Cîmpeanu: Am propus ca elevii din clasele terminale să vină în formație completă