Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: Am propus ca elevii din clasele terminale să vină în...

Sorin Cîmpeanu: Am propus ca elevii din clasele terminale să vină în formație completă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că a solicitat analizarea posibilităţii ca elevii din clasele terminale care, în localităţile aflate în scenariul roşu, merg la şcoală doar cu jumătate din clasă să poată participa cu întregul efectiv la ore faţă în faţă, aşa cum se întâmplă în cazul claselor primare. Ministerul cere, de asemenea, organizarea de cursuri cu prezenţă fizică în toate şcolile speciale, unde sunt înscrişi, la nivel naţional, peste 27.000 de copii cu nevoie educaţionale speciale.

„În verde toți elevii cu prezență fizică. În scenariile galben și roșu vin la școală învățământul primar, grădinițele și elevii din clasele terminale. Am solicitat să fie analizată posibilitatea de eliminare a prevederii care vizează injumătățirea efectivele din clasele a VIII-a și a XII-a în scenariul roșu. Am explicat că nu înțeleg cum în aceeași școală, pe același palier pot veni cei de clasa a IV-a în format complet, iar cei de clasa a VIII-a care au de susținut Evaluarea Națională trebuie să vină numai jumătate”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Ministrul a arătat că o a doua solicitare a ministerului, care va fi înaintată oficial vineri, se referă la şcolile speciale. Astfel, ministerul va solicita ca aceste şcoli să fie deschise integral cu prezenţă fizică după vacanţa de Paşte. 

„O a doua cerere pe care am discutat-o și mâine va fi înaintată oficial a fost aceea ca școlile speciale să fie deschise cu prezență fizică în întregime începând cu data de 5 mai când revin la școală, respectiv pe 10 mai pentru elevii din clasele terminale. Sunt peste 27.000 de elevi cu cerințe speciale care au nevoie de cabinete de stimulare senzorială, de cabinete de stimulare psiho-motrie, au nevoie de logopedie și de kinetoterapie. Dacă cineva își imaginează că acești 27.000 de copii pot primi elemente în online sau acasă se înșală amarnic”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că săptămâna viitoare, înainte de deschiderea școlilor, va fi făcută o analiză asupra ratei de infectare pentru a vedea dacă școlile se pot deschide cu prezență fizică mai mult decât în scenariile deja anunțate.