Acasă Preuniversitar Interviu Școala 9: Monica Anisie explică ce se întâmplă cu elevii corigenți

Interviu Școala 9: Monica Anisie explică ce se întâmplă cu elevii corigenți

Foto: edu.ro

Profesorii vor supraveghea cu strictețe respectarea măsurilor de distanțare fizică dintre elevi, spune ministrul Educației, Monica Anisie, într-un interviu pentru Școala9.

”Când intră în școală, copiii se spală, se dezinfectează pe mâini, primesc o mască, pe care o asigură Ministerul Educației, după care tot pe un traseu bine definit merg spre sala de clasă. Acolo nu vor fi mai mult de 10 elevi și un cadru didactic. Iar la finalul orelor de curs, aceștia vor fi însoțiți de un profesor până la ieșire. La plecare elevii primesc o altă mască pentru a ajunge cu bine acasă. Un rol important îl au în această perioadă și profesorii, pentru că ei vor supraveghea cu strictețe respectarea măsurilor de distanțare fizică dintre elevi, dar și pe cele igenico-sanitare de prevenire a infecției cu coronavirus”, a spus Monica Anisie.

În același interviu, ministrul Educației a explicat și ce se întâmplă cu elevii corigenți.

”Pentru situația în care există pe semestrul I o medie sub nota 5, în momentul acela profesorul, în acord cu elevul, stabilește fie o lucrare scrisă, fie un proiect de elaborat și nota pe care o primește la acea lucrare scrisă sau la proiect devine medie anuală. Nota aceea poate să fie și sub 5. Și la corigențe dacă se ducea copilul și nu lua note peste 5, asta era, rămânea repetent. Eu am explicat care este procedura de încheiere a mediei dacă este o notă sub 5. Atenție, note sub 5 se dau dacă nu a parcurs toate celelalte etape. Poate să aibă media 4 pe primul semestru, și poate să aibă doi de 7 pe al doilea semestru, și atunci i se încheie media, iar media anuală va fi 5.50”, a mai spus Monica Anisie.

Citiți interviul integral aici: INTERVIU | Monica Anisie, ministrul Educației: „Profesorii vor supraveghea cu strictețe respectarea măsurilor de distanțare fizică dintre elevi”

Articolul precedentCercetarea din România, evaluată pentru atragerea de bani europeni
Articolul următorMarian Staș, consilier la Educație, a demisionat: Eu nu am dat şi nu dau bir cu fugiţii