Acasă Actualitate Care sunt rezultatele la Olimpiada Naţională „Gazeta Matematică”, organizată în pandemie

Care sunt rezultatele la Olimpiada Naţională „Gazeta Matematică”, organizată în pandemie

Socitatea Națională de Științe Matematice a afișat rezultatele obținute de elevii români la olimpiada organizată de profesorii de matematică în pandemie. Olimpiada a fost organizată cu acordul Ministerului Educației, iar primele etape s-au desfășurat online.

Rezultatele pentru toți elevii care au participat la etapa finală pot fi consultate aici: https://ssmr.ro. Societatea de Matematică anunță că barajele de seniori si juniori vor avea loc pe 15 mai, la București.

Pe 24 aprilie 2021, s-a desfăşurat etapa finală a Olimpiadei Naţionale „Gazeta Matematică”, organizată de Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu compania Intuitext şi sprijinită de câteva firme private.

Societatea de Ştiinţe Matematice a avut această iniţiativă având în vedere că Ministerul Educaţiei nu s-a putut implica în organizarea tradiţională datorită pandemiei.

Primele două etape au fost organizate complet online. La etapa a doua au participat peste 13.000 de elevi iar, la prima etapă, în jur de 25.000.

Etapa finală s-a desfăşurat în 13 centre din ţară, majoritatea universitare, la aceasta participând 556 de elevi din clasele 7-12, din toate judeţe (filialele societăţii). Au fost respectate toate normele sanitare.

Corectarea lucrărilor a fost făcută de 80 de profesori, la o probă de selecţie pentru alcătuirea loturilor pentru olimpiadele internaţionale.