Acasă Actualitate Lecția elevilor pentru profesori: Aproape 76.000 dintre cei de peste 16 ani...

Lecția elevilor pentru profesori: Aproape 76.000 dintre cei de peste 16 ani s-au vaccinat

Foto. pixabay.com

Peste 76.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani s-au vaccinat până acum, arată datele oficiale de la Comitetul Național pentru Campania Națională de Vaccinare. Elevii s-au vaccinat cu toate cele trei tipuri de vaccin disponibile până acum: Astra-Zeneca, Moderna și Pfizer.

Datele arată că în cazul băieților, 29.807 de elevi s-au vaccinat cu prima doză, iar alți 9.054 cu a doua doză.

În cazul fetelor, 29.191 de eleve au fost vaccinate cu prima doză de vaccin, iar alte 8.389 de eleve cu a doua doză.

După cum se poate observa din tabelul de mai jos cei mai mulți dintre elevi s-au vaccinat cu Pfizer. Însă, aproape 8.000 de elevi s-au vaccinat cu AstraZeneca.

În privința vaccinării profesorilor, până acum au fost vaccinați 154.200 de angajați din învățământ din această etapă sunt vaccinați cu cel puțin o doză. Asta înseamnă că aproape 45% dintre angajații din educație au fost vaccinați.

În curând, vor putea fi vaccinați și copiii de 12 -15 ani ani. În SUA, Pfizer a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său spre a fi administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, potrivit CNN care citează un oficial guvernamental.

În România, vaccinarea copiilor cu vârsta de 12-15 ani ar putea să aibă loc în vară după cum a declarat Valeriu Gheoghiță în conferința săptămânală de marți.

„După cum știm, compania BioNTech-Pfizer a depus toată documentația necesară la Agenția Europeană a Medicamentului în vederea obținerii a autorizării pentru grupa de vârstă 12-15 ani. Ne așteptăm ca în următoarele zile FDA să acorde această autorizare și foarte probabil că în perioada lunii următoare și Agenția Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, așa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze, prin acordul părinților”, a spus Valeriu Gheorghiță

Citiți și: Cîmpeanu: Copiii de grădiniţă şi din ciclul primar vor merge miercuri la cursuri, indiferent de incidenţa COVID-19

DOCUMENT Scenariile începerii școlii pe fiecare localitate în parte

Sorin Cîmpeanu: În 1.400 de localități cursurile se vor relua online VIDEO

Cîmpeanu: Copiii de grădiniţă şi din ciclul primar vor merge miercuri la cursuri, indiferent de incidenţa COVID-19