Acasă Actualitate Cîmpeanu: 90% dintre elevi merg la școală| Masca nu mai este obligatorie...

Cîmpeanu: 90% dintre elevi merg la școală| Masca nu mai este obligatorie în curtea școlii

Miisterul Educației anunță că începând de luni nu mai este obligatoriu ca elevii să poarte mască de protecție în curtea școlii și în spațiile deschise. Însă, școlile trebuie să păstreze regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările.

„Săptămâna viitoare (17-23 mai) în școlile din 2.527 de localități toți elevii vor putea merge la școală, cu prezenta fizică. Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație (90%)”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Restul de 10% dintre elevi, aproximativ 300.000, vor învăța online. „În 654 localități, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne în online (Scenariul galben) elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a10-a și a 11-a”, mai arată Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației precizează că suspendarea tuturor activităților cu prezență fizică se aplică școlilor din localitățile care ar putea fi carantinate, precum și claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SarsCOV-2.

Măsura anunțată de minister vine după ce joi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se renunţă la masca de protecţie în spaţii deschise, din 15 mai, dar şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

Articolul precedentCe subiecte au primit elevii de clasa a VI-a la prima probă de la Evaluarea Națională 2021
Articolul următorCîmpeanu: Elevii vor veni la școală a doua zi după rata de infectare mai mică de 1 la mie