Acasă Actualitate Ce spune Daniel Funeriu despre concursul pentru directori: Ar trebui permisă înscrierea...

Ce spune Daniel Funeriu despre concursul pentru directori: Ar trebui permisă înscrierea la concurs a titularilor și netitularilor

Fostul ministru, Daniel Funeriu, scrie într-o postare pe Facebook că la concursul pentru directori ar trebui permisă înscrierea atât a titularilor, cât și a netitularilor. Corpul Național al Managerilor în Educație ar trebui păstrat, dar nu concursul pentru directori nu ar trebui condiționat de acest organism, înființat de Funeriu odată cu legea educației naționale.

Fostul ministru susține că „după ani mulți de pesedism” lucrurile au fost schimonosite, iar corpul de experți nu mai are aceeași calitate.

„Concursul să fie în doi timpi: o probă scrisă (formulată inteligent, care să nu fie un test de învățare mecanică a legilor), eliminatorie, urmată de o perioadă de minim 3 luni de formare profesională a celor care trec de proba scrisă. După această formare se trece la concursul pe post, la școală. Dacă se fac aceste demersuri, concomitent cu respingerea în Senat a OUG 49 din 2014 (se poate face în 2 zile și ar schimba în mod hidos detaliile organizării concursului de directori), putem avea, în ianuarie 2022 directori noi”, arată Funeriu în postarea de pe Facebook.

Articolul precedentSONDAJ. 2 din 10 elevi au fost vaccinați
Articolul următorOFICIAL Care sunt condițiile pentru titularii care vor să se înscrie la concursul pentru directori