Acasă Actualitate Clasa pregătitoare 2021-2022: Care sunt criteriile pentru înscriere| Descarcă fișa de înscriere

Clasa pregătitoare 2021-2022: Care sunt criteriile pentru înscriere| Descarcă fișa de înscriere

Metodologia pentru înscrierea în învățământul primar prevede că părinții își pot înscrie copiii prin depunerea unei cereri-tip de înscriere însoțită de documente justificative.

Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar.

În situația completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă, părintele va transmite unității de învățământ declarația-tip pe proprie răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor completate în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare.

Descarcă de aici Fișa de înscriere pentru clasa pregătitoare 2021-2022

Consultă aici Calendar înscriere clasa pregătitoare 2021-2022

Procedura de înscriere:

  • (4) Validarea cererii-tip de înscriere este obligatorie și se face la unitatea de învățământ la care părintele solicită înscrierea sau prin intermediul mijloacelor electronice și constă în compararea datelor introduse în aplicația informatică cu documentele transmise de către părinte. Prezentarea de înscrisuri false se pedepsește conform legii și atrage pierderea locului obținut prin fraudă.
  • (5) În situația depunerii cererii-tip de înscriere și a documentelor justificative direct la unitatea de învățământ, verificarea și validarea datelor introduse se fac în prezența părintelui și a cel puțin unui membru din comisia de înscriere, conform programării realizate de către unitatea de învățământ.
  • (6) În perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar, conducerile unităților de învățământ asigură prezența unui număr suficient de persoane din comisia de înscriere și stabilesc programul de lucru al comisiei în schimburi, atât în program de dimineață, cât și de după amiază, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-joi), respectiv 8,00 – 17,00 (vineri), pentru a sprijini participarea părinților la procedurile de completare/validare a cererilor-tip de înscriere.
  • (7) Conducerile unităților de învățământ și inspectoratele școlare se asigură că programul de completare/validare a cererilor-tip de înscriere în învățământul primar este adaptat
    solicitărilor părinților permite procesarea tuturor solicitărilor și asigură fluența procedurilor, evitând aglomerația.
  • (8) În vederea asigurării fluenței procedurilor și a evitării aglomerației, unitățile de învățământ asigură inclusiv posibilitatea de programare telefonică a părinților pentru completarea și/sau validarea cererilor-tip de înscriere. Numărul de telefon la care părinții pot apela este afișat la avizierul unității de învățământ, pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.
  • (9) Unitățile de învățământ informează părinții că ordinea în care se programează telefonic pentru completarea și/sau validarea cererilor tip de înscriere sau în care se prezintă pentru completarea și/sau validarea cererilor-tip de înscriere nu presupune crearea unei liste de preînscriere și/sau acordarea unei priorități la înscriere. Informația este afișată la secretariatul unității de învățământ, la avizierul acesteia și pe site-ul școlii, dacă acesta există, și este comunicată direct părinților la momentul programării telefonice sau al prezentării pentru completarea/validarea cererii-tip de înscriere

Citiți și: CALENDARUL și metodologia înscrierii la clasa pregătoare pentru 2021-2022

Citiți și: DOCUMENT Calendarul evaluărilor pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, în Monitorul Oficial

Cum a fost în anul de școală din pandemie

Cât va costa o oră de recuperare? Cîmpeanu: Vom avea 2,4 milioane de ore remediale

Orele de recuperare din Timişoara, suspendate pentru 14 zile

Cine se poate înscrie la orele de recuperare/ Dacă elevul lipsește, școlile nu mai primesc bani

DOCUMENT Profesorii vor face triajul elevilor/ Cine decide suspendarea cursurilor la gimnaziu și liceu

Medicul Mihai Craiu: Clasele trebuie aerisite frecvent

ORDIN Cui i se recomandă testarea antigen în școală

Cum se modifică scenariile pentru școli: Elevii din anii terminali vin la școală în scenariul roșu

Ce trebuie să știe profesorii despre vaccinurile AstraZeneca și Pfizer/Care sunt diferențele și reacțiile adverse

Articolul precedentCALENDARUL și metodologia înscrierii la clasa pregătitoare pentru 2021-2022
Articolul următorÎnscriere clasa pregătitoare 2021-2022 – Calendarul complet pentru etapa I și etapa a II-a