Acasă Actualitate Valeriu Gheorghiță: Din 2 august, adolescenții români de 12-17 ani se vor...

Valeriu Gheorghiță: Din 2 august, adolescenții români de 12-17 ani se vor putea vaccina cu Moderna

Foto: captură Facebook ro Vaccinare

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a arătat că, din 2 august, adolescenții români cu vârsta de 12-17 ani se vor putea vaccina cu Moderna.

„În aceste zile, se optimizează platforma națională de programare care să permită, începând cu 1 august, programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna. Procedurile și modalitățile de vaccinare sunt similare cu cele ale populației de peste 18 ani. Practic, schema de vaccinare este nemodificată – constă în două doze administrate la interval de 28 de zile – schema și modalitatea de prezentare a minorilor fiind similară cu vaccinul de la compania BioNTech/Pfizer, în sensul în care este obligatoriu ca minorii să primească consimțământul informat de la rudele de gradul unu, de la aparținători, de la părinți sau tutorele legal, respectiv este importantă însoțirea minorilor la centrele de vaccinare de către reprezentantul legal”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Adolescenții care vor să se vaccineze o pot face în aceleași centre de vaccinare în care există vaccin de la compania Moderna, inclusiv în cabinetele de medicină de familie.

Valeriu Gheorghiță a amintit că, la nivel național cresc infecțiile cu tulpina Delta.

„Până pe data de 25 iulie 2021, practic săptămâna 29, au fost confirmate 127 de cazuri de infecție cu variantă virală Delta, practic cu 26 de cazuri mai mult decât în săptămâna precedentă. Evoluția săptămânală a proporției  cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8% în săptămâna 29. Deci ceea ce am observat este o creștere de circa cinci ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă virală Delta în ultimele opt săptămâni. Mai mult decât atât, din procentul secvențierilor efectuate în ultima săptămână, 56%, deci mai mult de jumătate dintre ele, au avut ca rezultat variantă virală Delta, comparativ cu săptămâna precedentă, săptămâna 28, în care, din totalul secvențierilor efectuate, doar 33% au avut ca rezultat varianta Delta”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Articolul precedentRezultate Titularizare 2021. Doar 4 din 10 profesori au promovat| 130 de candidați au obținut nota 10
Articolul următorRezultate finale Definitivat 2021. 6.000 de profesori au obținut medii peste 8