Acasă Actualitate Irlanda| Elevii nevaccinați nu vor fi excluși de la școală

Irlanda| Elevii nevaccinați nu vor fi excluși de la școală

Foto. pixabay.com

Elevii de liceu ai căror părinți decid să nu li se administreze vaccinul Covid-19 nu pot fi excluși din educație, au decis autoritățile irlandeze citate de Independent.ie.

De joi, oricine copil cu vârsta peste 12 ani poate primi vaccinul pentru anti-Covid-19, dar mulți părinți par să adopte o poziție de felul „aștept și văd” înainte de a decide imunizarea copiilor lor. Întrebat ce impact va avea acest lucru asupra elevilor nevaccinați, un purtător de cuvânt al Departamentului Educației a declarat ieri că „nu există intenția ca vreun copil să fie exclus din educație pe baza faptului că nu a primit vaccin”.

Elevii cu risc foarte ridicat, cu afecțiuni medicale subiacente, care continuă să-i facă extrem de vulnerabili în cazul în care primesc Covid-19, vor „continua să primească o educație adaptată”.

Este de așteptat ca profesorii nevaccinați să lucreze în școală, cu excepția cazului în care sunt considerați cu un risc foarte mare. El a spus „toate vaccinurile Covid-19 sunt gratuite, sigure și vor proteja împotriva bolilor severe Covid-19”.

Directorul medical, dr. Tony Holohan, i-a mai spus ministrului sănătății, Stephen Donnelly, că nu ar trebui să existe nicio segregare sau stigmatizare a copiilor pe baza statutului de vaccinare.

În Irlanda au fost raportate marți 1.522 de cazuri noi de virus, iar în ultimele două săptămâni, aproape 20.000 de cazuri de virus au fost diagnosticate. Dintre acestea, 83%, erau persoane care nu au fost vaccinate sau au fost parțial vaccinate.

Articolul precedentBAC 2021 sesiunea de toamnă. Probele scrise încep luni
Articolul următorCalifornia, primul stat care solicită ca profesorii să fie vaccinați