Acasă Actualitate Cine va plăti pentru testarea profesorilor? Ce spune ministrul Sănătății

Cine va plăti pentru testarea profesorilor? Ce spune ministrul Sănătății

Ioana Mihăilă, fost ministrul al Sănătății în Guvernul Cîțu

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că Ministerul Educației trebuie să decidă pe ce bani vor fi testați profesorii.

„Ministerul Sănătății vine cu o propunere de proiect de lege pentru testarea personalului medical. Din discuțiile pe care le-am avut cu Ministrul Muncii, probabil că în acest proces de testare vor fi incluși şi cei care muncesc în centrele rezidențiale. De asemenea, vor fi incluși, din discuțiile pe care le-am avut cu Departamentul pentru Situații de Urgenţă şi pompierii şi angajații din sistemul de urgență. Până acum, acestea sunt persoanele pentru care proiectul de lege referitor la testarea din banii proprii sau din fondul de sporuri, în funcție de cum își reglementează fiecare dintre ministere modul de testare a personalului nevaccinat, va deveni obligatorie. Legat de testarea profesorilor, Ministerul Educației va trebui, împreună cu ceilalți reprezentanți ai Guvernului, să vină cu un punct de vedere”, a spus Ioana Mihăilă.

Acolo unde școlile nu au sufieciente măști de protecție vor primi din fondul de rezervă.

„Ne dorim ca măștile să asigure nevoile din şcoli ale copiilor care fie vin fără mască la şcoală, fie nu-şi pot permite să-şi cumpere măşti, fie, mă rog, au diverse incidente şi au nevoie să-şi schimbe masca la şcoală. Ele vor fi distribuite prin inspectoratele şcolare judeţene. În momentul acesta, din centralizarea noastră, la nivelul Direcţiilor de sănătate publică sunt 13 milioane de măşti, aproximativ, care s-au întors de la autorităţile publice locale. Dar există şi autorităţi locale care au în stoc măşti, de exemplu Primăria Timişoara are peste 400 de mii de măşti, Primăria Oradea are peste 200 de mii de măşti, Primăria Braşov peste 200 de mii de măşti – asta este dintr-un foarte rapid screening pe care l-am făcut în această dimineaţă. Dar, în direcţiile de sănătate publică sunt 13 milioane de măşti şi la autorităţile locale există, de asemenea, măşti pentru a fi distribuite spre şcoli”, a mai arătat Ioana Mihăilă la finalul ședinței de guvern.

Ministrul Sănătății a mai spus că bugetul pentru măști poate fi suplimentat dacă e nevoie.

Citiți și: Sindicaliștii spun că profesorii sunt vaccinați în proporție de 60%: „Vrem testare săptămânală în școli”

Legislația pentru România Educată nu va fi gata la timp. Elevii cer să vadă proiectele

BAC 2021. Rezultatele de la sesiunea de toamnă au fost afișate marți

Ministrul Educaţiei: 5% dintre elevii cu vârsta între 12 – 15 ani s-au vaccinat

Ministrul Educaţiei: 5% dintre elevii cu vârsta între 12 – 15 ani s-au vaccinat

Cine va plăti pentru testarea profesorilor? Ce spune ministrul Sănătății

Deschiderea școlilor: Doar cu mască de protecție

Sorin Cîmpeanu: „Școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima”

Sondaj. Peste 55% dintre părinții nevaccinați nu-și vaccinează nici copiii

Articolul precedentDeschiderea școlilor: Doar cu mască de protecție
Articolul următorIoana Mihăilă: Vor fi trei tipuri de vaccinare în școli. Părinții ar trebui să ceară şcolilor situaţia profesorilor vaccinaţi şi nevaccinaţi