Acasă Actualitate Universitatea din București, între primele 500 din lume în Topul angajabilității absolvenților

Universitatea din București, între primele 500 din lume în Topul angajabilității absolvenților

Foto Facebook: Universitatea din Bucuresti

Pentru al treilea an consecutiv, clasamentul mondial al universităților după angajabilitatea absolvenților – QS Graduate Employability Rankings 2022 – poziționează Universitatea din București în top 500.

„Rezultatul obținut de Universitatea din București de a se situa în top 500 la nivel mondial în QS Graduate Employability Rankings 2022 se datorează în principal performanțelor obținute de absolvenții UB, care, conform clasamentului, sunt „printre persoanele cele mai inovatoare, creative și cu un crescut spirit antreprenorial […], motivate de dorința de a schimba lumea”. Astfel, pentru indicatorul „Alumni Outcomes”, Universitatea din București ocupă, în clasamentul QS, locul 191 mondial”, potrivit unui comunicat al UB

Universitatea din București este singura universitate românească prezentă în topul realizat de Quacuarelly Symonds, cel mai cunoscut ranking global al universităților în funcție de rezultatele și angajabilitatea absolvenților.

De asemenea, pozițiile obținute pentru indicatori precum: parteneriatele cu angajatorii (201+), relația angajator-student (201+), angajabilitatea absolvenților (201+) și reputația angajatorului (301+), mențin Universitatea din București în topul universităților cu cele mai bune performanțe la nivel regional.

Pentru 2022, clasamentul publicat pe 23 septembrie 2021 analizează performanțele a aproximativ 800 de universități, luând în considerare răspunsurile a peste 75.000 de angajatori și conexiunile a peste 170.000 de absolvenți cu angajatorii. De asemenea, clasamentul își bazează rezultatele pe analiza a peste 40.800 de diplome și afilieri a 29.000 de persoane cu performanțe înalte, precum și a peste 310.000 de parteneriate concretizate în inserția pe piața muncii a absolvenților. Indicatorii prevăzuți în metodologia de evaluare au ponderi diferite, astfel: reputația angajatorului (30%), performanțele absolvenților (25%), parteneriatele cu angajatorii (25%), relația angajator-student (10%) și rata angajabilității absolvenților (10%).

În ceea ce privește clasamentul general Quacuarelly Symonds World University Rankings (QS) 2022, cel mai cunoscut ranking global al universităților în funcție de domeniile de studiu și cercetare, Universitatea din București are, alături de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și de Universitatea de Vest din Timișoara, cele mai bune performanțe la nivelul sistemului de învățământ superior românesc. Clasamentul analizează performanțele a peste 1.000 de universități din întreaga lume, având în vedere șase dimensiuni: reputația academică, reputația de angajator, numărul de studenți, numărul de citări pentru facultăți, facultăți internaționale și studenți internaționali.

Citiți și: Document CNSU: Relaxarea rămâne până la incidența de 6/1.000| Cum arată noile măsuri

Florin Cîțu: Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați la peste 3 peste la mie VIDEO

Lista celor 352 de localități cu peste 3 infectați la mie|Șase localități au peste 9/1.000 rata de infectare

Cât sunt salariile din învățământ: de la debutant până la gradul I – perioada 2016-2021

Vaccinare obligatorie: Florin Cîțu: Dacă experții ajung la concluzia că e cea mai bună soluție, eu sunt de acord

Când se adoptă restricțiile. Cele patru scenarii posibile

Programul „Masa caldă” în școli a redus abandonul școlar. Mai mulți parlamentari vor să îl extindă

Timișora intră în carantină în weekend. Sute de îmbolnăviri în școli

Liceenii români se pot înscrie în programul FLEX, finanţat de Departamentul de Stat al SUA

Când va apărea formularul pentru intenția de vaccinare pentru elevi. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

Covid-19: Peste 69.000 de elevi învață online

Raport UNICEF: Milioane de copii au o alimentație deficitară

Articolul precedentLista celor 352 de localități cu peste 3 infectați la mie|Șase localități au peste 9/1.000 rata de infectare
Articolul următorDocument| Cum arată chestionarul pentru consimțământul vaccinării elevilor la școală