Acasă Actualitate Lista localităților unde incidența e mai mare de 6/1.000 – Aici masca...

Lista localităților unde incidența e mai mare de 6/1.000 – Aici masca devine obligatorie pe stradă

INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

În 1.196 de localități inrata de infectare este mai mare de 3/1.000 locuitori. Dintre acestea, 313 sate și comune au o incidență mai mare sau egală cu 6/1.000 locuitori. De asemenea, în 117 orașe, rata de infectare e mai mare de 6/1.000.

În toate aceste localități unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise, potrivit unui ordin semnat de Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, care urmează să apară în Monitorul Oficial.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Consultă aici lista completă cu localitățile unde incidența e mai mare de 3/1.000

Articolul precedentElevii și studenții după căderea Guvernului Cîțu: Prioritatea viitorului guvern să fie pregătirea profesorilor
Articolul următorElevii: E degringoladă cu testele rapide din școli