Acasă Actualitate Datele examenelor naţionale NU se modifică

Datele examenelor naţionale NU se modifică

INQUAM PHOTO/ Octav Ganea
INQUAM PHOTO/ Octav Ganea

Secretarul de stat Sorin Ion a declarat vineri că nu vor fi modificate datele la care vor fi susţinute examenele naţionale.

„Există posibilitatea recuperării – o săptămână în vacanţa de iarnă, în intervalul 3 – 10 ianuarie, şi o săptămână în perioada „Şcoala altfel”, care oricum nu ar fi putut fi desfăşurată aşa cum a fost ea gândită. Numărul de săptămâni de cursuri rămâne neschimbat. Nu modificăm datele examenelor naţionale şi obiectivul principal a fost ca două săptămâni – care ar fi fost foarte probabil să se desfăşoare în online pentru majoritatea copiilor sau pentru toţi copiii din ţară – să fie înlocuite cu două săptămâni în care sper să putem veni fizic la şcoală – atât în ianuarie, cât şi în aprilie – în cazul în care rata de infectare scade foarte mult”, a spus secretarul de stat în Ministerul Educaţiei într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în privinţa tezelor decizia nu este asumată „sută la sută”, însă în cazul revenirii la şcoală, perioada recomandată este a doua jumătate a lunii decembrie.

„Una dintre solicitările Consiliului Naţional al Elevilor, de exemplu, este să reintroducem măsura de anul trecut, cu două note la fiecare disciplină, indiferent de numărul de ore pe săptămână. Soluţie pe care o agreăm şi o vom implementa. În privinţa renunţării la teze, o vom face doar în situaţia în care nu avem încotro. Opţiunea noastră în acest moment este să dăm tezele, dar vă reamintesc că tezele pot fi date şi în ultimele săptămâni dinainte de vacanţa de iarnă, până în 20 decembrie, iar la revenirea la şcoală, în celelalte două săptămâni de după vacanţa de iarnă să aibă loc reglarea situaţiei şcolare, încheierea situaţiilor şcolare şi aşa mai departe. (…) Perioada cea mai recomandată pentru teze, în cazul revenirii la şcoală, este a doua jumătate a lunii decembrie”, a susţinut Sorin Ion.

Acesta a mai spus că pe data de 5 noiembrie va fi emis ordinul cu privire la modificarea structurii anului şcolar şi în funcţie de situaţia de la acel moment se va opta fie pentru învăţământ faţă în faţă, fie pentru învăţământ online.

„În funcţie de datele de la acel moment, putem opta fie pentru învăţământ faţă în faţă, în condiţiile ordinului comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii, fie învăţământ online, dar asta este din nou ultima opţiune pe care ne-o dorim”, a afirmat secretarul de stat.

Când are loc Bacalaureatul în 2022:

Examenele scrise încep pe data de 20 iunie cu Limba şi literatura română – proba E.a), urmată pe 21 iunie de Proba obligatorie a profilului – proba E.c), 22 iunie – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) şi 23 iunie – Limba şi literatura maternă – proba E.b), potrivit ordinului ministrului Educaţiei privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat 2022 care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Conform calendarului de desfăşurare, înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen are loc în perioada 23 – 27 mai 2022.

Între 6 şi 8 iunie este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 8 şi 9 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, 9 – 10 iunie – evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar între 13 şi 15 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Pe 27 iunie este programată afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie 2022.

A doua sesiune de examen începe în iulie, în perioada 18 – 25 iulie 2022 fiind programată înscrierea candidaţilor, inclusiv a celor care au promovat examenele de corigenţe.

Pe 16 august 2022 va avea loc proba scrisă de Limba şi literatura română – proba E.a), 17 august – Proba obligatorie a profilului – proba E.c), 18 august – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) şi pe 19 august – Limba şi literatura maternă – proba E.b).

În zilele de 22 şi 23 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, 24 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, 25 august – evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar între 26 şi 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Primele rezultate din sesiunea a doua vor fi afişate pe 31 august 2022 (până la ora 12,00), tot în aceeaşi zi urmând a avea loc şi depunerea contestaţiilor.

Rezultatele finale la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afişate pe 3 septembrie. 

Evaluare Națională 2022. Probele scrise de la Evaluarea Națională 2022 vor avea loc în perioada 14 – 17 iunie, iar rezultatele finale se vor cunoaşte în 30 iunie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei în Monitorul Oficial.

Citiți și: Sorin Cîmpeanu, pe lista miniştrilor din Cabinetul Ciucă | Ce șanse are să treacă de Parlament

Adriana Pistol, director la INSP: Noi nu am dat nicio recomandare în privinţa şcolilor, nu am avut această temă

Cîmpeanu, Cîțu și Arafat, reclamați de părinți și elevi la CNCD pentru vacanța forțată

De ce școlile private pot face cursuri online și cele de stat nu? Ce spune Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu: În ianuarie, elevii de gimnaziu și liceu vin la școală pe 3 și au școală până pe 14 ianuarie

Cîmpeanu: Doar 1 din 5 profesori este pregătit să predea online

Cum va arăta structura anului școlar| Cîmpeanu: Dispare o săptămână de vacanță și una de școala altfel

FSLI: Trecerea forţată în concediu a profesorilor este ilegală

Federația Părinților: Prin vacanța forțată, Sorin Cîmpeanu a urmărit reducerea costurilor

DOCUMENT Raed Arafat: Școlile particulare nu pot organiza cursuri în format fizic

Cîmpeanu: Ministerul Educației nu are niciun temei legal pentru a reglementa vacanța în școlile și grădinițele private

Sorin Cîmpeanu reclamă el singur confuzie în decizii: Școlile și grădinițele private pot organiza cursuri în vacanță VIDEO

Consiliul Elevilor: E o discriminare fără precedent să fie închise numai școlile de stat

Când se redeschid școlile? Raed Arafat: Nu există nicio garanție că elevii vor reveni după 14 zile

Au părinții liber în vacanța elevilor? Turcan: Ordonața dă liber numai în școala online, o modificăm la Parlament

OFICIAL Ministrul Educaţiei a semnat ordinul prin care se acordă vacanţă de 2 săptămâni

Sorin Cîmpeanu: În vacanță, sunt convins că vom achiziționa testele pe bază de salivă

Cîmpeanu, despre închiderea școlilor ultimele: Evoluţia epidemiologică nu e deloc predictibilă

Klaus Iohannis: De luni, toți elevii au vacanță două săptămâni

Ministerul Educației: Peste 21.700 de elevi și profesori infecați cu Covid| 20% dintre elevi învață online

Trec școlile online timp de o lună? Cîmpeanu: Toate variantele sunt deschise

București: Peste jumătate dintre elevi și preșcolari învață online

Sorin Cîmpeanu, chemat la ședinţa de miercuri de la Cotroceni

Articolul precedentSorin Ion: În semestrul I, mediile se vor încheia cu două note
Articolul următorProfesorii din Anglia vor fi instruiți să predea despre migrație și schimbarea culturală