Acasă Actualitate Octavian Jurma despre criteriul cu 60% vaccinați: Au distrus din nou...

Octavian Jurma despre criteriul cu 60% vaccinați: Au distrus din nou campania de vaccinare

Medicul Octavian Jurma critică introducerea procentului de 60% vaccinați dintre angajații școlii nu face decât să distrugă din nou campania de vaccinare. Jurma susține că acest criteriu a fost luat din pix, fără nicio bază științifică, iar efectul epidemiologic al acestei măsuri va fi infim.

Ce spune Octavian Jurma într-o postare pe Facebook:

  • Nu pot să exprim în cuvinte ce sentiment îmi lasă această decizie…
  • Nu au preluat nimic din propunerile și petițiile zecilor de mii de părinți si a asociațiilor care îi reprezintă. 0% dialog social, 100% dictat politic în spirit cazon de tip „ordinul se execută, nu se discută”.
  • Aruncând acest criteriu, perfect arbitrar, de „60% dintre profesori si personal vaccinati” doar ca pretext pentru a ignora situația epidemiologică, Președintele aruncă securea războiului în sânul societății civile de parcă nu am fi suficient de divizați. Efectul epidemiologic al măsurii este infim. 60% din personal vaccinat nu poate împiedica școala să devină un focar, pentru că înseamnă un procent de sub 30% din comunitatea școlii respective. Efectul este psihologic însă este imens pentru că obligația de vaccinare nu este inclusă în ordin, doar invitația la ură și resentimente.
  • Probabil a fost mutilată propunerea ca școlile sa se deschida in functie de rata de vaccinare din localitatea respectiva + incidenta sub 3 la mie + certificat verde la intrarea in scoli pentru toti (elevi + profesori) + o carantina pentru toti pana coboram sub 3 la mie + certificat verde pentru toti dupa 3 la mie.
  • Acum e vina profesorilor ca nu se deschid scolile. Ei au devenit inamicul numarul 1 din cauza carora scoala nu se poate deschide, nu incompetenta si neglijenta voastra. Am terminat cu demonizarea medicilor si acum a venit randul profesorilor.
  • Ce sa facem? Ar trebui ca parintii sa fugareasca profesorii cu furcile pe strada ca se se vaccineze? Sa ne transferam copiii in scolile vaccinate? Cand sa se vaccineze profesorii si personalul scolar? De ce nu au anuntat asta acum 2 saptamani? Se stia exact unde vom fi azi. Gata cu certificatul verde? De ce nu il folosim? Dar copiii ce bai au? Ei de ce sa nu fie vaccinati 60% in licee? Dar parintii ce bai au? Ei de ce sa nu fie vaccinati 60%.
  • Dar comunitatea in care traiesc elevii ce bai are? De ce sa nu fie vaccinata 60%? Dar tara ce bai are? De ce sa nu fie vaccinata 60%? Sute de copii in spitale, zeci de copii la ATI, sute de orfani. Zeci de profesori morti, sute de profesori si mii de parinti schiloditi de boala. Acesta e pretul scolii deschise indiferent de gravitatea situatiei epidemiologice doar ca sa nu inchidem nimic in jurul scolilor. Au distrus din nou campania de vaccinare dar si certificatului verde. Pregatiti-va sa o luam de la capat…

Citiți și: Cîmpeanu: Materia pentru examenele naționale rămâne periată | Mediile se încheie cu două note

Testele pe bază de salivă vor fi în școli începând cu 21 noiembrie

Cîmpeanu: 54% din școlile din România au rata vaccinării de cel puțin 60%

Octavian Jurma despre criteriul cu 60% vaccinați: Au distrus din nou campania de vaccinare

Klaus Iohannis: Vaccinarea va fi criteriu pentru începerea școlii cu prezență fizică

Cîmpeanu: Pentru prezența fizică, pragul de vaccinare din școală va fi de 60%

Părinții cer eliminarea tezelor. Ei vor ca școlile să fie închise la atingerea pragului de 6/ 1.000 de locuitori

Consiliul Elevilor: Consiliul de administrație al școlii să decidă cum încep cursurile

Articolul precedentConcursul pentru directori: Un mare liceu din Iași nu a avut niciun candidat la funcția de director
Articolul următorMinistrul Educației a anunţat condiţiile pentru reluarea cursurilor de luni – 8 noiembrie