Acasă Actualitate București: Școlile fac triajul la începutul primei ore de curs

București: Școlile fac triajul la începutul primei ore de curs

INQUAM PHOTO/ OCTAV GANEA
INQUAM PHOTO/ OCTAV GANEA

Școlile din Capitala, unde învață 10% din populația școlară a României, vor face triajul la începutul primei ore de curs. Inspectoratul Şcolar Bucureşti (ISBM) recomandă, în contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, limitarea accesului în instituţiile de învăţământ al persoanelor care nu sunt direct implicate în desfăşurarea actului educaţional şi cere părinţilor să nu trimită copiii în colectivitate dacă prezintă simptome specifice bolii.

ISMB a transmis că unităţile de învăţământ din Capitală vor lua măsurile recomandate de Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii şi, potrivit recomandărilor, se va face triaj zilnic la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb, iar acolo unde nu există personal medical suficient, acesta va fi efectuat de către cadrele didactice.

Citiți și: Cum se face triajul la școală. Când ca fi vacanța din februarie

„În contextul instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, considerăm oportună respectarea, pe cât posibil, a recomandării de a se limita accesul, în unităţile de învăţământ, al persoanelor care nu sunt direct implicate în desfăşurarea actului educaţional. (…) Conform recomandărilor, se va face triaj zilnic la începutul primei ore de curs a fiecărui schimb. Acolo unde nu există personal medical suficient, triajul se va face de către cadrele didactice, cu menţiunea că este vorba, în acest caz, de un triaj observaţional, ceea ce presupune observarea/identificarea eventualelor simptome ale virusului gripal. În cazul în care acestea există, părinţii/reprezentanţii legali vor fi informaţi cu privire la necesitatea consultării medicului de familie pentru stabilirea indicaţiilor terapeutice”, a transmis ISMB.

Totodată, ISMB recomandă părinţilor efectuarea triajului zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copiilor în colectivitate.

„Mizăm pe responsabilitatea acestora atât în efectuarea triajului la domiciliu, cât şi în a nu trimite în colectivitate copiii dacă aceştia prezintă simptome specifice virusului gripal”, a subliniat ISMB.

Sursa citată a menţionat că, în cursul zilei de vineri, a avut loc o şedinţă la care au participat conducerea ISMB şi inspectorii de management instituţional de la nivelul fiecărui sector din Municipiul Bucureşti, al cărei principal scop a fost identificarea nevoilor în ceea ce priveşte materialele dezinfectante.

„Conform informaţiilor primite în cursul zilei din teritoriu, în unităţile de învăţământ preuniversitar din Municipiul Bucureşti este asigurat stocul de materiale dezinfectate pentru perioada următoare”, a mai menţionat ISMB.

Potrivit sursei citate, accesul părinţilor/reprezentanţilor legali în incinta unităţii de învăţământ se face în conformitate cu prevederile legale şi cu cele stabilite prin procedura de acces.

Articolul precedentȘcolile au primit un ghid practic de măsuri anti-gripă
Articolul următorRectorul Daniel David: Universităţile româneşti nu sunt slabe, cum spune multă lume