Acasă Actualitate Proiect. Elevii vor avea programul „Masă sănătoasă” din anul școlar 2023/2024

Proiect. Elevii vor avea programul „Masă sănătoasă” din anul școlar 2023/2024

Foto: pixabay.com

Cel puțin un milion de elevi ar urma să fie integrați începând cu anul școlar viitor în programul național ”Masă sănătoasă”, prevede noul proiect de lege privind învățământul preuniversitar. Măsura ar urma să reducă abandonul școlar.

Programele de prevenire a abandonului școlar derulate de Ministerul Educației va fi suplimentat cu încă unul. Este vorba despre Programului Naţional Integrat „Masă Sănătoasă”, de care ar urma să beneficieze cel puțin un milion de elevi, ca parte a Planului Strategic Integrat de Reducere a Abandonului Şcolar, se arată în proiectul de act normativ obținut de Știriedu.ro.

Programul va fi implmentat în parteneriat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. O HG de instituire a acestui program ar urma să fie adoptată în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a noi legi privind învățământul preuniversitar.

Conform proiectului, programul va fi derulat şi finanţat din bugetul naţional şi din fonduri externe. Autorităţile administraţiei publice locale pot stabili suplimentarea numărului de beneficiari, la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, cu asigurarea finanţării, cu încadrare în sumele aprobate cu această destinaţie în bugetele locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.

Lista şcolilor care vor face parte din program se aprobă prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, cu încadrare în limita fondurilor aprobate şi este actualizată anual.

Elevii identificaţi ca fiind în categoria cu risc de abandon şcolar participă cu prioritate la activităţile programului „Şcoala după şcoală”, a programului naţional „Învăţare remedială”, a activităţilor de consiliere psihologică şi beneficiază de gratuitate la tabere şi activităţi extraşcolare inclusiv cele organizate de către palatele/cluburile elevilor”, se mai arată în document.

Proiectul de lege pentru preuniversitar poate fi consultat aici:

PROIECT LEGEA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI PREUNIVERSITAR

Articolul precedentProiect. Ce se întâmplă cu doctorandul care nu reușește să susțină teza
Articolul următorProiect pentru preuniversitar: Ore de 45 de minute în clasele mici. Maximum 26 de elevi la clasă, la liceu