Acasă Actualitate Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 și a Bacalureatului

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 și a Bacalureatului

Foto: Bogdan Dincă/ DOCUMENTARIA

Ministerul Educației anunță că a aprobat calendarul pentru simularea Evaluării Naționale 2023 și calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023. Aceste calendare sunt într-un ordin de ministru care a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

  • Lista conținuturilor pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2022 – 2023, precum și lista conținuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat în anul școlar 2022-2023 sunt anexe ale acestui ordin.
  • Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
  • Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
  • Desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor școlare.
Articolul precedentFederația Părinților: Nu suntem de acord cu admiterea la liceu
Articolul următorMinisterul Educației propune structura anului școlar pentru 2023-2024. Școala va începe pe 11 septembrie