Acasă Actualitate Se deschid școlile în Anglia? Ministrul Educației: Este posibil

Se deschid școlile în Anglia? Ministrul Educației: Este posibil

Foto: Facebook BBC

Ministrul educației din Anglia  a declarat că revenirea tuturor elevilor la școală în la sfârșitul lunii august  este realizabilă. Peter Weir a spus că  pentru deschiderea școlilor vor fi luate mai multe măsuri de siguranță. În ultima perioadă, ministrul englez a fost supus mai multor presiuni din partea sindicatelor profesorilor să spună care este planul detaliat pentru revenirea în siguranță în sălile de clasă, potrivit BBC.

Săptămâna trtecută, Weir a declarat că nu există bani în plus în bugetul educației pentru a ajuta școlile să facă acest lucru, iar orice sume de bani suplimentare pentru redeschiderea școlilor la sfârșitul lunii august ar trebui să provină de la guvern.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Educație a declarat că va fi nevoie de proceduri clare de orientare asupra gestionării focarelor localizate Covid-19 în școli, în cazul în care acestea au loc.

Directorii de școală propun ca elevii să fie testați astfel încât școlile să fie în siguranță.  Michael Allen de la Colegiul Lisneal a declarat că altfel  școlile se vor confrunta cu valuri de îmbolnăviri de coronavirus, peste care se vor suprapune și îmbolnăvirile de gripă, iar în lunile octombrie -noiembrie școlile se vor închide.

„Odată ce am începe sezonul gripei, nu vom fi în măsură să stabilim cine are răceală, cine are o tuse persistentă și cine are Covid”, a explicat directorul Allen.

„Ar trebui să ne gândim la fiecare suprafață pe care ar fi atins-o, la fiecare echipament pe care l-au atins și cu cine au venit în contact”, a spus Allen, care a mai arătat că persoanele asimptomatice care vin la școală ar putea răspândi virusul.

Citiși și: Școlile din Irlanda se vor deschide înainte de sfârșitul lunii august/ Vor fi angajați 1.000 de profesori

Măsurile luate de 26 de țări UE pentru a redeschide școlile/ Ce pregătesc pentru anul 2020 – 2021

Articolul precedentRareș Voicu, noul președinte al Consiliului Național al Elevilor
Articolul următorElevii, profesorii și părinții cer o întâlnire cu Ludovic Orban pentru noul an școlar