Acasă Actualitate Universitatea Harvard refuză ajutorul guvernamental din fondul pentru coronavirus/ Refuzul vine ca...

Universitatea Harvard refuză ajutorul guvernamental din fondul pentru coronavirus/ Refuzul vine ca replică la acuzațiile lui Donald Trump

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Prestigioasa Universitate Harvard nu va accepta fonduri de la fondul de ajutor de urgență pentru educația superioară. La fel ca majoritatea colegiilor și universităților, Universității Harvard i s-au alocat fonduri ca parte a Legii CARES, dar instituția de învățământ superior nu a depus cerere pentru acest sprijin și nici nu a solicitat, primit sau accesat fondurile, anunță oficialii de la Harvard într-un comunicat de presă.

”Am spus anterior că Universitatea Harvard, ca și alte instituții, se va confrunta cu provocări financiare semnificative din cauza crizei pandemice și economice. Ne preocupă concentrarea intensă a politicienilor și a celorlalți asupra universității noastre în legătură cu acest program, ceea ce poate submina participarea la efortul pe care Congresul l-a creat pentru ajutorul universităților și președintele a semnat legea pentru a ajuta studenții și instituțiile ale căror provocări financiare pot fi dintre cele mai severe în lunile următoare”, se arată în documentul de la Harvard.

Universitatea anunță astfel că a decis să nu accepte banii alocați prin Fondul de ajutor pentru urgență pentru învățământul superior.

”Vom informa Departamentul Educației despre decizia noastră și vom încuraja departamentul să acționeze rapid pentru a realoca resursele alocate anterior Harvard. Deși înțelegem că orice realocare a acestor resurse este  problema  Departamentului Educației, sperăm că va fi acordată o atenție specială instituțiilor din Massachusetts care se luptă să își servească comunitățile și să răspundă nevoilor elevilor lor în aceste momente dificile și provocatoare. Universitatea Harvard rămâne pe deplin angajată să ofere sprijinul financiar pe care l-a promis studenților săi”, se mai arată în comunicatul universității.

Decizia universității vine după ce președintele marți Donald Trump a amenințat universitatea și a susținut public că instituția a luat finanțarea pentru coronavirus „destinată lucrătorilor”, când de fapt fondurile desemnate pentru Harvard erau dintr-o sursă separată de finanțare federală în cadrul pachetului de coronavirus CARES Act.

„O să o cer asta. Harvard nu ar trebui să-i ia”, a declarat Trump în timpul ședinței de presă de la Casa Albă.

De asemenea, decizia universității vine și după ce Betsy DeVos, secretar al educației, a cerut instituțiilor înstărite să respingă alocarea Fondului de ajutor pentru urgență pentru învățământul superior.

Harvard se alătură astfel universităților Princeton și Stanford care au decis să nu accepte fondurile oferite de Fondul de asistență de urgență pentru învățământul superior CARES. Universitatea Cornell, care urmează să primească cel mai mare pachet de ajutor, încă intenționează să accepte finanțarea alocată acesteia.