Acasă Preuniversitar VIDEO: Klaus Iohannis: Grădinițile, școlile si universitățile nu se redeschid până în...

VIDEO: Klaus Iohannis: Grădinițile, școlile si universitățile nu se redeschid până în septembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat că şcolile, grădinițele şi universităţile să se mai redeschid până în septembrie, dar anul şcolar se încheie pe 12 iunie.

”S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Nu se va întoarce elevul, studentul fizic la cursuri. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepționale se poate face o evaluare excepțională. Se vor redeschide în septembrie când se redeschide noul an școlar”, a spus Klaus Iohannis.

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examane, a mai precizat președintele.

”Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenție, vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.Vor fi maxim 10 elevi într-o clasă, vor sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale. Examenele naționale și bacalaureatul se vor organiza cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanțare. Intră pe un coridor, ies pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate”, a spus Klaus Iohannis.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza conform planificării inițiale. ” Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației”, a spus Iohannis.

Articolul precedentConsiliul Național al Elevilor a dat în judecată Ministerul Educației/ Elevii cer retragerea ordinului privind obligativitatea cursurilor online
Articolul următorDOCUMENT Sindicaliștii cer Ministerului Educației să modifice ordinul privind cursurile online