Acasă Preuniversitar USLIP Iași: Insistăm ca Evaluarea Națională și Bacalaureatul să fie absolvite...

USLIP Iași: Insistăm ca Evaluarea Națională și Bacalaureatul să fie absolvite cu media anilor de studiu

Sindicaliștii de la Iași ( USLIP Iași:) spun că își mențin punctul de vedere că Examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională nu pot fi organizate în condiții de siguranță deoarece riscul de infectare va fi foarte ridicat.

”Există numeroase mesaje de îngrijorare profundă din partea părinților, elevilor și cadrelor didactice cu privire la acest aspect. În acest context dorim să o cităm pe doamna Ministru al Educației, Monica Anisie care a declarat, din nou, pe 02.05.2020, la un post național de televiziune că „sănătatea elevilor și a profesorilor este cea mai importantă!”. Această axiomă nu se potrivește însă cu intenția declarată în aceeași intervenție televizată, de a organiza totuși examenele în lunile iunie și iulie”, arată sindicaliștii.

Ei vor ca Bacalaureatul și Evaluarea Națională să fie absolvite cu media anilor de studiu. ”Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este în acest moment unica opțiune fezabilă de a ieși din această dilemă”, se arată într-un comunicat.

Citiți și:

Sindicatele de la Iași cer ca examenele naționale să fie absolvite cu media anilor de studiu/ Scrisoarea trimisă lui Klaus Iohannis

Monica Anisie: Toți elevii care nu au tablete sau laptopuri vor primi până în septembrie

Articolul precedentMonica Anisie: Toți elevii care nu au tablete sau laptopuri vor primi până în septembrie
Articolul următorINTERVIU Andy Varga, eleva care a susținut protestul #foaiagoală: Eu aș prefera să susținem examenele acum