Acasă Actualitate Medicul Mihai Craiu a întocmit un scurt îndreptar pentru începerea școlii: Nu...

Medicul Mihai Craiu a întocmit un scurt îndreptar pentru începerea școlii: Nu ducem copiii bolnavi la școală!

Foto: Facebook Mihai Craiu

Medicul pediatru Mihai Craiu a făcut un mic îndreptar pentru deschiderea școlilor. Specialistul spune că lipsa școlii duce la mai multe probleme medicale în cazul copiilor. Medicul arată că declarația pe propria răspundere pentru părinți nu este pentru părinții care înțeleg că nu trebuie să-i lase pe copii la școală în cazul în care sunt bolnavi, ci pentru cei care sunt „șmecheri” sau iresponsabili.

„Este dovedit că lipsa școlii afectează sănătatea în mod direct, prin creșterea sedentarismului si a greutații corporeale, prin creșterea inatenției și reducerea gradului de răbdare, prin creșterea gradului de violență, prin creșterea timpului de expunere zilnică la ecrane (cu tot cortegiul de efecte asupra ochilor, timpului de somn si patternului de alimentație)”, arată Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Medicul le spune părinților, elevilor și profesorilor că spălatul pe mâini, purtarea măștii și aerisirea claselor sunt regulile pe care toată lumea trebuie să le respecte.

Citiți și: Pediatrul Mihai Craiu argumentează de ce trebuie deschisă școala: Altfel va crește infracționalitatea juvenilă

„Dacă facem TOATE celelalte măsuri rezonabile de limitare a împrăștierii noului coronavirus… Adică dacă vom spăla mâinile foarte des (ar fi bune chiuvete mai multe în școli, eventual chiuvete mobile, acolo unde nu se poate altfel), dacă le vom dezinfecta cu produse alcoolizate când atingem suprafețe de uz comun, gen clanțe, mânere, toalete etc Aerisim foarte des clasa, deoarece imensa majoritate a cazurilor inexplicabile de COVID19 sunt generate de inhalarea aerosolilor ce conțin noul coronavirus, aerosoli produși în spații închise de cei aproximativ 40% infectați și asimptomatici”, scrie medicul.

Mihai Craiu spune că declarația pe propria răspundere pentru părinți nu este pentru părinții care înțeleg că nu trebuie să-i lase pe copii la școală în cazul în care sunt bolnavi, ci pentru cei care sunt „șmecheri” sau iresponsabili.

Și nu ducem copiii bolnavi la școală!!! Pentru că noi românii avem o problemă cu respectarea autorităților și a regulilor a apărut ideea declarației pe proprie răspundere. Ea nu este destinată părinților complianți si responsabili ci acelora care sunt „șmecheri” sau iresponsabili. Credeți ca nu e necesară? Că sunt puțini cei potențial vizați? Înseamnă că nu ați ieșit recent din casă, pe stradă, la magazin sau in locurile de agrement. Avem o uriașă apetență pentru distracții si nici o dorință serioasă de normalizare a proceselor de școlarizare sau de muncă. Suntem într-o vacanță perpetuă de jumătate de an. Până va veni decontul economic”, mai arată pediatrul.

Cum ar putea preda profesorii? Medicul Mihai Craiu le arată dascălilor cum să-i protejeze pe copii VIDEO

Medicul Mihai Craiu: Școlile pot fi deschise/ Ar trebui ca fiecare clasă să aibă o chiuvetă

Articolul precedentAsociațiile de elevi: Guvernul trebuie să asigure măști pentru toată lumea
Articolul următorA murit Sir Ken Robinson, expertul care credea că actul esențial al vieții este creativitatea