Acasă Actualitate Ludovic Orban, despre tablete: Primăriile și școlile pot cumpăra tablete și noi...

Ludovic Orban, despre tablete: Primăriile și școlile pot cumpăra tablete și noi le decontăm

Foto: pexels.com

Premierul Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă la Bistrița că tabletele pentru elevi pot fi cumpărate de către autoritățile locale și școli, iar ulterior vor fi decontate de către guvern.

„Pentru o parte din tablete o să încheiem noi contractul în cadrul licitației. Din păcate, se vede că orice licitație se face la nivel național, mai ales prin ONAC, nu se finalizează integral. Toate tabletele care( sic!) le achiziționăm le vom transmite. Dacă nu vor exista suficiente tablete transmise de la nivel guvernamental am prevăzut această situație. Guvernul a adoptat ordonanța prin care am alocat 175 de milioane de euro către autoritățile locale, le decontăm în limita a 100 de milioane de euro cheltuielile cu tabletele. Gândiți-vă că se pot achiziționa de către autoritățile locale 500.000 de tablete, lor le este mult mai ușor, pentru că la nivelul localității nu ai cantitățile uriașe pe care trebuie să le achiziționăm noi”, a spus Ludovic Orban, care a precizat că școlile pot cumpăra și ele tablete dacă se înțeleg cu primăria.

„50 de milioane de euro am prevăzut decontări, orice leu chetuiește orice primar sau orice școală pentru măști, dezinfectanți sau alte materiale de protecție ele sunt decontate. Dacă se depășește suma de 50 de milioane vom suplimenta, că avem flexibilitate crescută în privința fondurilor europene între programe. De asemenea, avem prevăzută și o sumă de 25 de milioane de euro, mai ales că vorbeam de gradul de racordare la apă și canal, să se poate achiziționa cisterne sanitare care să poată să permită spălarea mâinilor și cât de cât o minimă igienă a școlilor care nu sunt racordate la rețeaua de apă și canal”, a mai spus Orban.

Inițial, Ministerul Educației anunțase cumpărarea a 250.000 de tablete pentru elevi, dar din cauza îngreunării licitației vor fi aproximativ 80.000 de tablete în școli la începerea anului școlar. Ministerul Educației a declarat că până acum nu au fost depuse contestații.

Citiți și Ministrul Educației, despre tabletele pentru elevi: Până acum nu s-au depus contestații

Când vor fi cumpărate celelalte tablete pentru elevi? Răspunsul președintelui VIDEO

Monica Anisie, despre situația tabletelor pentru elevi: Nu văd de ce mi-aș da demisia VIDEO

Monica Anisie, despre situația tabletelor: Vor fi 80.000 de tablete/ Cine le va primi DOCUMENT

Ministrul Educației: Rezultatul licitației de tablete este dezastruos/ Am solicitat premierului Orban demiterea președintelui ONAC

EXCLUSIV Monica Anisie: Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere

Articolul precedentO cercetătoare de la UBB, singura din România câştigătoare a unui proiect al Consiliului European al Cercetării
Articolul următorMonica Anisie, despre testarea profesorilor: Este despre o stare de moment