Acasă Actualitate Ministrul Educației: Elevii cu febră în ziua BAC-ului pot da examenul în...

Ministrul Educației: Elevii cu febră în ziua BAC-ului pot da examenul în condiții speciale

Foto: edu.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la Digi24 că absolvenții de liceu pot susține examenul de Bacalaureat în prima sesiune, chiar dacă au febră care nu le permite intrarea în sală. Ei pot da examen în condiții speciale, o procedură valabilă și în anii trecuți.

„Metodologia de Bacalaureat prevede posibilitatea de a susține examenul în condiții speciale. Pentru Evaluarea Națională nu există posibilitatea aceasta. Condiții speciale înseamnă că pot da examenul în spital sau la domiciliu, cu o comisie specială. E o măsură care s-a aplicat și în anii trecuți”, a declarat Minica Anisie vineri seară, la Digi24.

Precizările vin după ce joi președintele Klaus Iohannis a declarat că pentru elevii de clasa a XII-a care au temeperatură în ziua examenului va exista o a doua sesiune de bacalaureat în luna august, exact așa cum era în fiecare an.

Elevii și părinții au cerut o precedură specială pentru elevii de clasa a XII-a peste 37.3 grade temperatură, astfel încât să nu fie trimiși direct acasă și privați de dreptul a urma facultatea pentru care s-au pregătit.

Articolul precedentDOCUMENT Procedura prin care se obțin atestatele de competență lingvistică, în Monitorul Oficial
Articolul următorÎn ce condiții pot fi deschise grădinițele și creșele/ Recomandările de la experții în sănătate