Acasă Actualitate Fonduri europene pentru proiecte educaționale, perioada 2020-2021

Fonduri europene pentru proiecte educaționale, perioada 2020-2021

Fonduri europene

Apelul Consiliului Europei se referă la propuneri de proiecte adresate educației pentru cetățenie democratică și pentru drepturile omului, având ca scop încurajarea societăților incluzive și democratice în statele membre ale Convenției Culturale Europene.

La aceste fonduri vor avea acces atât organizațiile care aplică în colaborare cu alți parteneri, cât și cele care își asumă rolul de unic aplicant.

Propunerile de proiecte pot fi depuse până la data de 11 noiembrie (23:00, EET, GMT +2).

Bugetul total este de 200.000 EUR din care Consiliul Europei intenționează să acorde 150.000 EUR pentru proiectele dezvoltate și implementate alături de parteneri, și 50.000 EUR pentru programe implementate de organizațiile care aplică singure. 

Din cei 150.000 de euro, vor fi finanțate două până la patru proiecte, cu o sumă totală între  35.000 – 75.000 de euro pe proiect. Bugetul pentru fiecare partener de implementare este de cel puțin 17.500 EUR și nu trebuie să depășească 30.000 EUR. În ceea ce privește organizațiile care aplică sigure, două până la cinci proiecte vor fi finanțate cu o sumă totală de la 10.000 la 25.000 de euro pe proiect.

Proiectele se pot axa pe următoarele tipuri de realizări pe termen scurt:

– rapoarte de analiză cu privire la rezultatele testării anumitor resurse (materiale didactice, cursuri de pregătire, resurse educaționale, instrumente de formare a cadrelor didactice, curriculă nouă sau revizuită) generate în proiecte anterioare;

– compilarea bunelor practici rezultate din utilizarea resurselor generate în proiecte anterioare;

– materiale traduse și adaptate într-o perioadă anterioară, prin intermediul altor programe.

Pentru aceste fonduri europene pot aplica organizații precum instituții publice la nivel național, regional sau local, organizații non-profit, instituții de învățământ superior, școli / institute / centre educaționale (la orice nivel, de la învățământul preșcolar până la învățământul secundar superior, inclusiv educația adulților), fundații și organizații care oferă cursuri sau seminarii de pregătire profesională.

Perioada de implementare a proiectelor va începe la data de 1 februarie 2021 și se încheie pe 31 octombrie 2021.

Articolul precedentMinisterul Educației selectează profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale
Articolul următorStudenții de la Jurnalism și-au făcut emisiune online