Acasă Actualitate Ministrul Educației despre tunelurile de dezinfecție din școli: Nu am recomandat să...

Ministrul Educației despre tunelurile de dezinfecție din școli: Nu am recomandat să se ia așa ceva

Multe primării au montat în  la intrarea în școli tuneluri de dezinfecție, prin care să treacă elevii și profesorii. Acest lucru s-a întâmplat în școlile din Sectorul 4 al Capitalei, dar și în școli din celelalte județe.

Institutul  Național de Sănătate Publică care nu recomandă utilizarea tunelurilor de dezinfecție cu scopul limitării transmiterii COVID 19.

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că nu a cerut tuneluri pentru dezinfecție.

Noi nu am achiziționat tuneluri de dezinfecție. Ministerul Educației nu a recomandat să se ia așa ceva. Primăriile trebuie să răspundă de ce au achiziționat așa ceva, în condițiile în care Institutul Național de Sănătate Publică nu recomandă. Noi nu am cerut asta. Noi am spus că nu avem nevoie decât de acele covorașe dezinfectante pentru ca elevul să vină să se șteargă  pe piciore, să intre în spațiul școlii,  după ce intră să se spele, să i se dea masca, apoi să meargă pe culoar. Noi nu am pomenit nicio secundă de aceste tuneluri. De ce? Pentru că sunt copii care au alergii, și chiar și profesori”, a spus ministrul Educației într-o intervenție pentru ȘtiriEdu.ro.

StiriEdu.ro a semnalat atunci când au fost redeschise școlile pentru pregătirea pentru examenele naționale existența acestor tuneluri de dezinfecție. Citiți și: Se pot folosi tunelurile de dezinfecție în școli? INSP: Nu recomandăm

Institutul Național de Sănătate Publică nu recomandă utilizarea tunelurilor de dezinfecție cu scopul limitării transmiterii COVID 19. „Întrucât tot mai des s-a adus în atenția publicului utilizarea dispozitivelor denumite tuneluri de dezinfecție cu scopul limitării infecției cu COVID 19 precizăm că INSP nu susține această metodă. Conform ghidului elaborat de către Organizația Mondială a Sănătății pulverizarea sau fumigarea nu sunt recomandate nici pentru spațiile închise nici pentru cele exterioare”, se arată într-un comunicat postat pe siteul INSP.

Articolul precedentCum vor fi primiți copiii la grădiniță/ Regulile obligatorii de curățenie
Articolul următorCum vor da examenele naționale elevii cu deficiențe de vedere, auz sau cu autism