Acasă Actualitate Evaluare Națională 2020. De ce o compunere dintr-un test de antrenament s-a...

Evaluare Națională 2020. De ce o compunere dintr-un test de antrenament s-a regăsit în subiectele de la limba română

Unul dintre subpunctele de la subiectul al doilea de la Evaluarea Națională 2020 se găsește într-unul dintre cele 40 de teste de antrenament publicate de Ministerul Educației pentru pregătirea elevilor la examenele naționale.

Directorul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, Marian Șută, a explicat pentru ȘtiriEdu.ro că nu este ceva greșit că s-a întâmplat acest lucru și că subiectele au fost făcute de profesorii de limba română din grupul de lucru pentru conceperea subiectelor care se formează încă de la începutul anului școlar.

Este vorba de compunerea de la subiectul II B care se regăsește în testul de antrenament nr. 16, test publicat de ministerul Educației pentru pregătirea candidaților pe 4 mai 2020, după cum a scris EduPedu.ro.

Subiectele nu au fost văzute de nimeni, decât de cei care le-au elaborat, profesori de specialitate – de limba și literatura română. Subiectul ca atare nu prezintă nimic greșit, nimic ilegal. Nu este variantă de test integral dată. Așa cum este nu este greșit. Nu contrazice nicio prevedere din metodologie sau legislație. Testul a fost public, toți elevii au avut acces la el, nu avantajează pe vreun elev. Testele de antrenament nu au fost pentru a se antrena copiii pentru Evaluarea Națională?”, a spus pentru StiriEdu.ro Marian Șută.

Citiți și Subiecte Limba Română la Evaluare Națională 2020: Un text din Zborul de Sorin Titel/ Compunere despre genul epic

Profesoară de limba română: Cum se rezolvau subiectele de la Evaluare Națională 2020 VIDEO

Articolul precedentBarem Subiecte Română Evaluare Națională 2020. Ministerul Educației a publicat la ora 15 notarea subiectelor
Articolul următorBarem Română Evaluare Națională 2020. Punctajul pentru subiectele de la limba Română a fost publicat