Acasă Actualitate Elevii de la REAL au primit subiecte pentru Română UMAN, la un...

Elevii de la REAL au primit subiecte pentru Română UMAN, la un liceu din Jibou

Elevii unei clase cu profil REAL de elevi de la Liceul „Ion Agârbiceanu” din Jibou au primit la proba scrisă de română de la Bacalaureat 2020 subiectele pentru UMAN, scrie Monitorul de Sălaj.

Când au realizat greșeala pe care au făcut-o, profesorii din comisia de examen i-au pus pe cei 14 elevi care au fost în această situație să semneze o declarație că s-a greșit, adică au greșit și ei și comisia, s-a luat legătura și s-a cerut să se corecteze după baremul la subiectul la care au răspuns copii.

„Era riscul ca lucrările să meargă la centrul de evaluare după bareme greșite și să primească zero puncte la subiectul 3 pentru că nu îndeplineau condițiile. Cel responsabil de acest lucru este inspector general adjunct Cosmin Purcar, președintele Comisiei de Bacalaurean Județean Sălaj. La nivelul județului sunt 9 centre de examen și nu cunosc alt caz decât cel aflat în discuție. În fiecare an se întâmplă situații de acestea, nu e pentru prima dată. Nu a fost cu intenție, a fost o greșeală. Comisia nu este specialistă pe zona asta, probabil nici un profesor din comisie nu e profesor de română. Dar nu neg și o responsabilitate a comisiei. Eu nu puteam face parte din comisie pentru că sunt incompatibil”, a spus inspectorul șef de la Sălaj, Vasile Bulgărean.

Citiți și:

BAC 2020. Subiecte la Română -Real și Uman/ 155.000 de elevi au dat prima probă a Bacalaureatului UPDATE

Articolul precedentBAC 2020. Subiectele la Geografie, Biologie, Anatomie, Logică – proba la alegere a profilului UPDATE
Articolul următorBarem Biologie BAC 2020 Cum se punctează subiectele de la biologie