Acasă Actualitate Tătaru: Am văzut îngrijorare legat de mersul la școală, dar vedem locurile...

Tătaru: Am văzut îngrijorare legat de mersul la școală, dar vedem locurile de joacă pline VIDEO

Foto: StiriEdu.ro

„Am văzut îngrijorarea legată de acest început de an școlar, dar să ne gândim că vedem parcurile și locurile de joacă aglomerate, vedem și bunici acolo, lipsa măștilor, a unui dezinfectant”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a atras vineri din nou atenția asupra respectării regulilor de protecție sanitară mai ales că vine „o lună de foc”.

„Septembrie e o lună de foc. Avem lună de campanie electorală, avem revenire din concedii, crește numărul celor care folosesc mijloace de transport în comun, începe școala, avem alegeri. Avem măsuri pentru fiecare din aceste reveniri, să nu le spun relaxări. Să le respectăm, să rămânem pe acest platou zimțat, cu 1200 – 1300 de cazuri, număr mai mic duminica și luni când avem mai puține teste, și să ne putem adapta cu noua situație. Am văzut îngrijorarea legată de acest început de an școlar, dar să ne gândim că vedem parcurile și locurile de joacă aglomerate, vedem și bunici acolo, lipsa măștilor, a unui dezinfectant. Să nu ne temem de reluarea școlii când avem cadru legal cu norme! Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste reguli dincolo de școală„, a declarat Nelu Tătaru.

Citiți și: Alexandru Rafila propune „ziua porților deschise pentru părinți” înainte de începerea școlii

Elevii despre scenariul venirii la școală la 1 octombrie: Această propunere dă dovadă de o iresponsabilitate imensă din partea Executivului

Monica Anisie: La acest moment, 80% din școli sunt pregătite pentru scenariul verde INTERVIU

Articolul precedentFranţa: 22 de şcoli au fost închise din cauza cazurilor de COVID-19
Articolul următorLudovic Orban: Școlile ar putea fi deschise la 1 octombrie, încă nu s-a luat o decizie