Acasă Actualitate Titularizarea a fost deblocată/ Președintele Iohannis a promulgat legea modificată în Senat

Titularizarea a fost deblocată/ Președintele Iohannis a promulgat legea modificată în Senat

Foto: pixabay.com

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se pot organiza concursurile pentru ocuparea posturilor din universități și concursul pentru posturile vacante din școli, lege adoptată pe 23 iunie de cătreSenat.

Legea prevede stabilirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ pentru asigurarea continuității procesului de învățământ pe durata stării de urgență și până la „eliminarea restricțiilor privind adunările publice”, astfel încât, inclusiv pentru formele de învățământ cu frecvență redusă, procesul de învățământ să se poată realiza și în modul on-line. Totodată, se preconizează instituirea unor reglementări speciale referitoare la examenul național de definitivare în învățământ sesiunea 2020, precum și la modalitatea de susținere a probelor pentru obținerea gradelor didactice în anul 2020.

Reamintim că, pe 18 iunie, Ministerul Educației anunța că titularizarea se suspendă pentru a respecta legea prin care este instituită starea de alertă, care prevede că instituțiile publice nu pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante.

Citiți și: Titularizarea a fost deblocată/ Președintele Iohannis a promulgat legea modificată în Senat

OFICIAL Ministerul Educației îi anunță pe profesori că SUSPENDĂ titularizarea

Titularizare 2020 Școlile au primit ordinul că examenul se amână/ Pe site-ul Ministerului Educației apare totuși calendarul de examen

Articolul precedentEvaluare Naţională 2020. Rezultatele la sesiunea specială au fost afişate
Articolul următorMonica Anisie: Am programat examenul de titularizare pe 29 iulie