Acasă Actualitate Evaluare Naţională 2020. Rezultatele la sesiunea specială au fost afişate

Evaluare Naţională 2020. Rezultatele la sesiunea specială au fost afişate

Rezultatele la sesiunea specială a Evaluării Naţionale, înainte de contestaţii, au fost afişate joi, până la ora 12,00, pe siteul evaluare.edu.ro.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.

Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă.

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

La etapa specială a examenului de Evaluare Naţională (sesiunea 2020) s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Citiți și: Evaluare Naţională 2020 – sesiunea specială Subiectele și baremul la Matematică

Evaluare Națională 2020 – Etapa Specială: 20 de elevi nu au venit la proba de română

Evaluare Națională 2020. Subiectele și baremul de la Română – etapa specială

Articolul precedent20 de organizații îi cer președintelui Iohannis să promulge legea prin care elevii să primească laptopuri și internet
Articolul următorTitularizarea a fost deblocată/ Președintele Iohannis a promulgat legea modificată în Senat