Acasă Actualitate Monica Anisie: Fiecare școală va face orarul elevilor astfel încât să nu...

Monica Anisie: Fiecare școală va face orarul elevilor astfel încât să nu se întâlnească prea mulți

Foto: Bogdan Dincă/ Documentaria
Foto: Bogdan Dincă/ Documentaria

În scenariul hibrid, școlile vor face scenariul de așa manieră încât elevii să nu se întâlnească prea mulți deodată. Nu există un număr maxim sau un număr minim de elevi într-o clasă, aceștia vor fi distribuiți în funcție de spațiul de care dispune clasa respectivă, a declarant ministrul Educației, Monica Anisie, la Realitatea Plus

„Fiecare unitate de învățământ va stabili orarul pentru fiecare clasă în parte, așa cum s-a întâmplat și până acum. Primeam orarul de la școală, fiecare părinte în parte. Acum însă trebuie să luăm și aceste măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor, prin urmare trebuie să fim atenți la modalitatea de acces. Trebuie să știm exact la ce oră programăm copiii să vină la școală în așa fel încât să nu se întâlnească foarte mulți copii, Să fim atenți cum anume vom realiza pauzele, iar noi, profesorii, trebuie să fim atenți și să-i supraveghem în toată această perioadă nu numai în timpul orelor, ci și în timpul pauzelor”, a spus ministrul.

Întrebată dacă vor fi decalate orele, Monica Anisie a spus că orarul va fi făcut astfel încât elevii să vine treptat la clasă.

„Vor fi decalate orele. Fiecare unitate de învățământ trebuie să-și stabilească un astfel de orar. Decizia finală privind modalitatea în care se vor desfășura cursurile va fi luată mâine ( n.r. joi), deja unele județe au transmis către Ministerul Educației situația, dar la București înțeleg că mâine se va lua această decizie în cadrul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență”, a mai spus Anisie.

Profesorii îi vor supraveghea pe elevi în pauze

„Nu este vorba despre un număr maxim, deci nu putem spune un număr maxim sau minim. Din ce cauză? Pentru că spațiile sunt diferite de la o unitate de învățământ la alta. Trebuie însă să păstrăm o distanță de un metro, și acolo unde nu este posibilă această distanțare să se realizeze separatoare între copii. Aș vrea să fac un apel către toți părinții, toți elevii să respecte cu strictețe măsurile de siguranță, adică să poarte mască, să se spele des pe mâini și să păstreze distanța între colegi și distanța față de profesori. Este important să știm măcat aceste trei lucuri de bază. În cadrul orelor de dirigenție, profesorii trebuie să prezinte elevilor măsurile pe care trebuie să le respecte în această perioadă și în felul acesta sperăm să ducem cu bine anul acesta școlar”, a declarat ministrul.

Citiți și: VIDEO Monica Anisie: Joi semnăm contractul pentru primele 82.000 de tablete

Articolul precedentVIDEO Monica Anisie: Joi semnăm contractul pentru primele 82.000 de tablete
Articolul următorVIDEO Anisie: 101 școli vor începe în scenariul roșu