Acasă Actualitate Definitivat 2020: Miercuri are loc proba scrisă/ Care sunt condițiile examenului

Definitivat 2020: Miercuri are loc proba scrisă/ Care sunt condițiile examenului

stiriedu.ro
stiriedu.ro

Definitivat 2020. Peste 6.700 de candidațivor susțin miercuri, 22 iulie, proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ. Proba scrisă începe la ora 10:00, în 42 de centre de examen din toată țara. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depășit doar în cazul candidaților cu cerințe speciale care au solicitat acest lucru.

Citiți și: Definitivat 2020. Monica Anisie: Candidații cu temperatură mai mare de 37,3 nu vor fi primiți în examen

Examenul se dă la fel cum s-au dat și examenele naționale, în condiții de siguranță pentru candidați. Candidaților și se ia temperatura la intrarea centrului de examen, iar cei găsiți cu temperatură mai mare de 37.3 grade nu sunt primiți în examen. În fiecare sală de examen au fost repartizați maximum 10 candidați.

La 95 de discipline de examen, au fost admiși 6.776 de candidați la proba scrisă. Aceștia au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Cei mai mulți dintre candidați sunt înscriși la: învățământ preșcolar în limba română (1.748 de candidați), învățământ primar în limba română (1.059), educație fizică și sport (837), limba și literatura engleză  (369) și limba si literatura română (313).

Primele rezultate vor fi afișate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.roContestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00.  Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Articolul precedentDefinitivat 2020. Monica Anisie: Candidații cu temperatură mai mare de 37,3 nu vor fi primiți în examen
Articolul următorExpert în sănătate de la Universitatea Johns Hopkins: Școlile se pot redeschide în siguranță