Acasă Actualitate Titularizare 2020. Peste 30.000 de candidați susțin proba scrisă/ Mai puțin de...

Titularizare 2020. Peste 30.000 de candidați susțin proba scrisă/ Mai puțin de 10% sunt din promoția curentă

pixabay.com
pixabay.com

Titularizare 2020. Proba scrisă din cadrul concursului de titularizare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar va avea loc miercuri, în 123 de centre.

Un număr de 30.113 candidaţi, dintre care 2.937 provin din promoţia curentă, adica mai puțin de 10%, s-au înscris pentru a susţine această probă, informează Ministerul Educaţiei. În total, la nivel național, sunt scoase la concurs 4.030 de posturi.

Proba scrisă va începe la ora 9,00, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naţionale, privind normele de acces în spaţiile de examen în vederea protejării candidaţilor şi a personalului implicat, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2, precizează MEC.

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de concurs cel mai târziu la ora 8,15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situaţii speciale (pentru candidaţii nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficienţe de vedere).

În aceste situaţii, comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a concursului asigură condiţii de egalizare a şanselor pentru candidaţii cu deficienţe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcţie de particularităţile individuale şi de cele specifice deficienţei respective, menţionează sursa citată.

Candidaţii au obligaţia de a redacta lucrarea scrisă cu cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se pot realiza şi cu creionul negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate şterge. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele cu o linie oblică.

În fiecare sală de concurs se recomandă să fie repartizaţi candidaţi care susţin concursul la cel puţin două discipline diferite.

Cei care în timpul desfăşurării probei scrise sunt surprinşi copiind, având asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de calcul sau de comunicare la distanţă ori transmiţând soluţii cu privire la subiecte sunt eliminaţi din concurs. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru orice altă tentativă de fraudă. Candidaţii eliminaţi din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2020 – 2021, se arată în procedura de concurs.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor şcolare, dar şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00, respectiv 5 august, până la ora 12,00.

Rezultatele finale se afişează pe 11 august

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire) – minimum nota 5.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau online, organizate de către inspectoratele şcolare în perioada 12 – 14 august.

Citiți și: Titularizare 2020. În ce județe sunt mai mulți concurenți/ Rezultatele vor fi publicate fără anonimizarea numelui

Titularizare 2020. Cum se va desfășura examenul/ Rezultatele se publică fără anonimizare

TITULARIZARE 2020: Ce plată primesc profesorii care fac parte din comisiile de examen

Articolul precedentObligativitatea purtării măștii împarte școlile din SUA
Articolul următorCum începe școala? Director INSP: „Profesorii trebuie să se pregătească pentru orice scenariu”