Acasă Actualitate Cum începe școala? Director INSP: „Profesorii trebuie să se pregătească pentru orice...

Cum începe școala? Director INSP: „Profesorii trebuie să se pregătească pentru orice scenariu”

Foto: StiriEdu.ro

Directorul Institutului Național pentru Sănătăte Publică, Simona Pârvu,  arată că în septembrie se va știi clar cum se vor deschide școlile din România. Până atunci școlile trebuie să fie pregătite pentru oricare dintre cele trei scenarii dezbătute în spațiul public – „școala față în față”, școala-hibrid- elevii merg pe rând la școală și școala online. Reprezentanții INSP lucrează împreună cu Ministerul Educației pentru pregătirea anului școlar.

Profesorii trebuie să se pregătească pentru oricare dintre scenarii. În funcție de evoluția epidemiologică din septembrie se va alege scenariul potrivit. Însă, indiferent de ceea ce se va întâmpla în septembrie,  școlile trebuie să se pregătească pentru oricare dintre scenarii. Din punctul nostru de vedere, profesorii trebuie să se pregătească pentru oricare dintre aceste variante, pentru că evoluția epidemiologică  este una imprevizibilă și depinde foarte mult de comportamentul nostru, al tuturor”, a spus medicul Simona Pârvu pentru StiriEdu.ro.

Directorul INSP arată că, de exemplu, în condițiile în care ar fi luat în calcul scenariul 2- cel hibrid cu elevii parțial la școală–  și or să apară cazuri de infectare în școli-  va exista posibilitatea ca acele școli să fie închise și atunci copiii aia trebuie să aibă varianta de online asigurată.

Toată lumea își dorește redeschiderea școlilor însă riscul este mare, pentru că la noi în țară există obiceiul ca bunicii să aibă grijă de copii, acesta este cea mai mare problemă din punctul de vedere al profesioniștilor din sistemul medical. Copiii mici trebuie să-și continue și ei activitatea și este destul de greu cu el. Vom vedea în septembrie care dintre scenarii va fi cel mai potrivit”, a mai spus Simona Pârvu.

Școlile vor avea în curând un ghid cu măsuri pe care să le ia astfel încât să poată să pună în aplicare normele de igienă și condițiile de funcționare restrictive date de pandemie. „Bineînțeles să trebuie să existe și partea de online, trebuie să existe și scenariul 3 asigurat, în condițiile în care situația epidemiologică nu va fi una favorabilă sau în condițiile în care apar focare și vor fi închise anumite școli și atunci ei vor continua online”, arată Simona Pârvu.

Citiți și: Monica Anisie la RFI: Cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar este învățământul hibrid

Alexandru Rafila, despre variantele începerii școlii: Fiecare şcoală ar trebui să poată să îşi organizeze programul

EXCLUSIV Scenariile începerii școlilor propuse de Ministerul Sănătății/ Masca nu va fi obligatorie la preșcolar și primar UPDATE

Academia Română depre școala online: Pentru elevii de 3-11 ani poate avea efecte dăunătoare

Articolul precedentTitularizare 2020. Peste 30.000 de candidați susțin proba scrisă/ Mai puțin de 10% sunt din promoția curentă
Articolul următorTitularizare 2020. Niciun candidat nu a avut temperatură