Acasă Actualitate CNE: „Solicităm guvernanților să ia o decizie fermă cu privire la debutul...

CNE: „Solicităm guvernanților să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului școlar”

Foto: CNE

Reprezentanții Consiliul Național al Elevilor arată că elevii, profesorii și părinții se află într-o profundă stare de incertitudine, pentru că nimeni nu știe în ce condiții se vor redeschide școlile. Declarațiile contradictorii ale autorităților nu fac decât să-i bulverseze pe elevi. „Autoritățile locale și unitățile de învățământ nu știu ce dotări se impun, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie periclitată”, spune elevii.

Comunicatul integral al Consiliului Național al Elevilor:

Consiliul Național al Elevilor își exprimă indignarea cu privire la declarațiile evazive și incerte venite din partea autorităților, cu doar o lună înainte de începerea noului an școlar. În cursul zilei de astăzi, ministrul Sănătății a afirmat faptul că decizia de a păstra distanțarea fizică între elevi la orele de curs va rămâne la latitudinea fiecărei unități de învățământ, contrar recomandărilor emise de Institutul Național de Sănătate Publică.

Considerăm extrem de grav faptul că implementarea uneia dintre principalele măsuri de combatere a Coronavirusului va fi decisă de fiecare școală în parte, în defavoarea unor norme clare și unitare luate la nivel central.

Citiți și: Nelu Tătaru: Și copiii de la clasele primare vor purta mască

Cu doar câteva săptămâni înaintea începerii noului anului școlar, elevii, profesorii și părinții se află într-o profundă stare de incertitudine – nimeni nu știe în ce condiții se vor redeschide școlile, iar autoritățile locale și unitățile de învățământ nu știu ce dotări se impun, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie periclitată. De aceea, solicităm guvernanților să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului școlar, bazată pe o consultare reală cu toți actorii implicați în actul educațional și racordată la nevoile de bază ale elevilor – educația și sănătatea.

În punctul acesta, nu cred că ne mai putem declara surprinși de faptul că guvernanții nu sunt pregătiți pentru începerea anului școlar. Mai avem 27 de zile până la data începerii cursurilor. Cu fiecare zi care trece fără un set clar de măsuri pentru autoritățile locale și unitățile de învățământ, ne apropiem din ce în ce mai tare de un început de an școlar care va pune în pericol sănătatea elevilor. Dacă Guvernul României nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în DEPLINĂ siguranță, ne vom revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citiți și: Asociațiile de elevi: Fondul școlii și fondul clasei sunt ilegale, nu trebuie menționate în coșul zilnic

Articolul precedentElevii vor avea o oră de sport în plus, făcută online
Articolul următorMinisterul Educației către părinți: Modelele pentru Evaluarea Națională 2021 respectă programa