Acasă Actualitate Ministerul Educației către părinți: Modelele pentru Evaluarea Națională 2021 respectă programa

Ministerul Educației către părinți: Modelele pentru Evaluarea Națională 2021 respectă programa

edu.ro

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021 respectă programa școlară aprobată în 2017, precum și profilul absolventului, arată Ministerul Educației într-un răspuns pentru părinți. Precizările MEC vin după ce părinții au cerut săptămâna trecută modificarea modelelor pentru Evaluarea Națională 2021.

Citiți și: Părinții cer modificarea modelelor pentru Evaluarea Națională 2021/ Subiectul I la Română depășește programa

În răspunsul de la minister se arată că toate observațiile semnalate de părinți vor fi trimise către specialiștii care au făcut modelele și vor intra într-o analiză de substanță.

Ministerul Educației precizează că toate cerințele respectă competențele și conținuturile vizate de prgrama școlară în vigoare. Modelele de subiecte au fost publicate după Evaluarea Națională din luna iunie pentru a nu-i bulversa pe elevii care susțineau în acea perioadă probele. De asemenea, modelele au fost puse mai devreme de luna noiembrie, atunci când se publică de obicei aceste modele.

Schimbarea structurii subiectelor de la Evaluarea Națională 2021 era necesară pentru că elevii care vor intra în clasa a VIII-a de la toamnă au învățat după o altă programă școlară.

Citiți și: ULTIMA ORĂ Evaluare Națională 2021: Au fost publicate noile modele de subiecte

Monica Halaszi despre noile modele de subiecte de la Română: „Nu mai trebuie să-l punem pe elev să tocească”

Citiți și: Ovidiu Bădescu, despre noile modele de la Matematică: Sunt cu structura testelor PISA, dar nu înseamnă că sunt PISA

VIDEO Evaluare Națională 2021. Cum a rezolvat o profesoară noile modele de la Română

Articolul precedentCNE: „Solicităm guvernanților să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului școlar”
Articolul următorPropunerile medicilor de familie pentru noul an școlar: „Cornul și laptele” să devină „Masca și dezinfectantul”