Acasă Actualitate A murit Sir Ken Robinson, expertul care credea că actul esențial al...

A murit Sir Ken Robinson, expertul care credea că actul esențial al vieții este creativitatea

FOTO: TED

Sir Ken Robinson, cunoscut în întreaga lume ca expertul care a schimbat modul în care e văzută educația, a murit sâmbătă, la vârsta de 70 de ani, de cancer. Era recunoscut ca unul dintre principalii gânditori ai creativității și inovației din lume.

Sir Ken Robinson era critic față de sistemele educaționale contemporane, considerând că educația prin modul în care e făcută azi ucide creativitatea copiilor. El a pledat în schimb pentru o abordare personală, una care tratează copiii ca persoane unice, cu o diversitate de talente.

„Trebuie să recunoaștem că înflorirea umană nu este un proces mecanic; este un proces organic. Și nu puteți prezice rezultatul dezvoltării umane. Tot ce poți face, ca un fermier, este să creezi condițiile în care vor începe să înflorească”, spunea Sir Ken Robinson în 2006 la conferințele TED, într-unul dintre cele mai cunoscute discursuri ale sale.

Articolul precedentMedicul Mihai Craiu a întocmit un scurt îndreptar pentru începerea școlii: Nu ducem copiii bolnavi la școală!
Articolul următorMedicii britanici: Lipsa lecțiilor reprezintă un risc mai mare pentru copii decât COVID-19