Acasă Actualitate Polonia redeschide școlile în ciuda numărului mare de cazuri de COVID-19

Polonia redeschide școlile în ciuda numărului mare de cazuri de COVID-19

pixabay.com
pixabay.com

Polonia a anunțat că va redeschide şcolile săptămâna viitoare, pentru prima dată de la mijlocul lunii martie, în pofida unui număr record de cazuri zilnice de COVID-19 înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, scrie
Agerpres care preia Reuters.

Polonia a reuşit iniţial să ţină sub control focarul, însă cazurile au început să crească în ultimele săptămâni.

Autorităţile au raportat vineri 903 noi infecţii, cel mai mare număr zilnic până în prezent.

Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 a provocat îngrijorare în rândul unora dintre părinţi în legătură cu redeschiderea şcolilor.

Citiți și: Elevii greci vor fi obligați să poarte măști

„Fiecare copil, adolescent, iese pe stradă sau la magazin şi se poate infecta acolo. Nu văd necesară amânarea începerii anului şcolar”, a declarat ministrul educaţiei Dariusz Piontkowski în cadrul unei conferinţe de presă, reiterând poziţia guvernului polonez.

Copiii nu vor fi obligaţi să poarte măşti în sălile de clasă, însă directorii vor decide în mod individual dacă vor impune obligativitatea purtării măştilor pe holuri şi în vestiare. Nu va fi introdusă măsurarea temperaturii.

În Polonia, ţară cu 38 de milioane de locuitori, au fost raportate 62.310 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.960 de decese.

Citiți și: Soluția Mexicului pentru educație: Elevii au început școala la televizor

Articolul precedentBAC 2020. Peste 3.000 de absenți la proba de Română/ 45 de elevi, eliminați pentru fraudă
Articolul următorGuvernul dă bani pentru 5.000 de containere sanitare/În total, alocă 175 de milioane de euro pentru începerea școlii