Acasă Actualitate Cum arată ghidul pentru părinții din Republica Moldova pentru începerea școlii

Cum arată ghidul pentru părinții din Republica Moldova pentru începerea școlii

Foto: Ministerul Educației din Republica Moldova

Părinții din Republica Moldova au la dispoziție un ghid special creat pentru ei cu scopul să-și susțină copiii în contextul pandemiei COVID-19?

Documentul elaborat de Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și mai multe organizații conține informații utile privind prevenirea infecției cu virusul COVID-19.

În ghid, părinții primesc informații despre modelele de desfășurare a procesului educațional, despre ce reguli privind reluarea activității școlilor ar trebui să respecte, dar și despre rutina zilnică pe care ar trebui să o facă împreună cu propiul copil.

Citiți și: Deschiderea anului școlar în Republica Moldova: Toți elevii revin în bănci pe 1 septembrie VIDEO

Profesorii din Republica Moldova, instruiți să recunoască cum se transmite coronavirusul

Ministerul Educației arată că acest document – „Ghidul pentru părinți: Cum poți susține copilul tău în contextul pandemiei COVID-19?”– va fi expediat electronic în adresa tuturor instituțiilor de învățământ din țară.

Ghidul va fi disponibil și în limba rusă. De asemenea, acesta poate fi accesat și descărcat de pe pagina Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la compartimentul COVID – 19, acte normative cu privire la relansarea procesului educațional 2020-2021. https://mecc.gov.md/ro/content/relansarea-procesului-educational-2020-2021 .

Articolul precedentCNE: Vom solicita amânarea începerii anul școlar, dacă nu se iau măsuri clare
Articolul următorChina: Se deschid toate școlile din epicentrul pandemiei de COVID-19